Inloggen
voeg je column toe

Columns

Weten de kiezers nog wel wat zij doen?

Het is geen wonder dat zij gek gaan doen. Wekenlang lieten zij zich suf kletsen door de lijsttrekkers van de grote partijen. Er werd wel gezorgd, zoals meestal, dat er niets anders te zien was dat de moeite waard was. De meeste mensen moeten nu eenmaal tv kijken, als zij geen spelletjes spelen op de computer. Veronderstel eens dat de volgende dag op het werk zou blijken dat zij niet wisten wat die leuteraars gezegd hadden.

Zorgvuldig vermijd ik nu partijdigheid. Anders krijg ik daar weer gezeur over. Op het ogenblik lees ik geen reacties meer op mijn publicaties. De redactie is mijn enige maatstaf. Als deze ervaren mensen het de moeite waard vinden om mijn werk te plaatsen, ben ik al tevreden.
Met schrik bedacht ik dat de mensen, die zich geroepen voelen om een oordeel over mijn werk uit te spreken, waarschijnlijk ook op een partij zullen stemmen die hun belangen schaadt. Dat is wel gebleken tijdens de periode dat Paars aan de macht was.

Hoe kan iemand die twee jaar terug nog op de PVV stemde, nu op een van de andere partijen stemmen. Wat heeft de massale Fortuyn aanhang gedaan?
Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat Den Uyl en Wiegel elkaar in de haren vlogen. Van Agt een stukje ging fietsen. Je wist toen nog waar die heren voor of tegen waren. Nu wordt het weer eindeloos gezanik zonder resultaat.
Dat veel van onze landgenoten nauwelijks te eten hebben weten die politici niet eens.

De VVD en PvdA kunnen het nooit volmondig met elkaar eens zijn. Zij vertegenwoordigen volledig tegenover elkaar gestelde belangen. Althans officieel.
In de praktijk bekommeren deze baantjesjagers zich alleen om hun prachtige toekomst.
Kijk maar naar Wim Kok, met al zijn commissariaten. Leeftijdgenoten hebben op zondag al geen vlees meer op hun bord. De enige die zo haar zin krijgt is dat mens van de Partij voor de Dieren. Die vrouw houdt overigens zondag op zaterdag.

Als de twee verkiezingswinnaars het ergens eens over moeten worden, gooien ze gewoon zoveel water bij de wijn dat zelfs de duurste ondrinkbaar wordt.
Vorm gewoon geen regering, maar laat alle partijen mee regeren. Een zootje wordt het toch wel en uiteindelijk maakt Bondskanselier Merkel toch de dienst uit.

De Nederlanders hebben het zelf zo ver laten komen. Daarom zeg ik: 'Hef Nederland op. Laten we een deelstaat van Duitsland worden.' Het spijt mij voor de oud-verzetsstrijders en hun nazaten. Het was allemaal voor niets.
'Helden' van de Binnenlandse Strijdkrachten hadden die vrouwen niet kaal hoeven te scheren. Zij waren slechts vooruitziend en geen 'Moffenhoeren.'
Aansluiting bij Duitsland is niet zo'n grote stap. In het Verenigd Europa hebben we toch al niets meer te vertellen en maakt Merkel de dienst uit.
Lieden die zo nodig moeten reageren: ik lees jullie geleuter toch niet.

Schrijver: Eelt, 14 september 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.5 met 20 stemmen 2.017



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
15 september 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Anton, een prikkelende column waarin je de vaderlandse politiek van een heel andere kant bekijkt. Ja, we zijn in economisch opzicht nu al een deelstaat van Duitsland, vergelijkbaar met bijv. Noordrijnland-Westfalen. Jij trekt die lijn consequent door.

De afgelopen weken keek ik vaak naar de politieke debatten. Interessant, maar na al dat gebekvecht zal er nu toch door PvdA en VVD geregeerd moeten worden. Het 'linkse gevaar', waarvoor Rutte zo waarschuwde, is een paar dagen later opeens een gerespecteerde coalitiegenoot geworden. Uitstekend, maar ik hoop alleen dat we over twee jaar niet opnieuw naar de stembus moeten. Nederland glijdt langzaam af naar Italiaanse en Belgische toestanden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)