Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mijn man, de bende en het toilet

Ik ben iemand die er niet tegen kan, als ergens een bende ligt, als er ergens een troep ligt, of als er ergens grote schoonmaak wordt gehouden, helaas, ik kan niet tegen rommel, en zonder er een trauma van te hebben, zonder er al teveel last van te hebben, zonder er een behandeling voor nodig te hebben, is het mijn eigen probleem, dat weet ik allemaal best wel.

Maar het is ook een probleem als ik daar niet mijn mond over kan houden, zonder aanziens des persoons, kan ik niet anders dan mijn mond opendoen en er iets van zeggen, wat eigenlijk nooit leuk is, maar ja, zo steek ik nou eenmaal in elkaar.

Een probleem, ja dat denk ik wel, want zo zal ik nooit de deur uitgaan (noodgevallen daargelaten) zonder het gebruikte kopje in de keuken te zetten, zo zal ik nooit voor een weekje weggaan, zonder de boel glad te trekken, zou dan nog het liefste ervoor zorgen dat er niks in de wasmand ligt, maar dat krijg ik niet voor elkaar, want dan zou je dus niet meer in de douche mogen de laatste dagen en dat gaat te ver!

Een vast ritme om als je vertrekt al bij voorbaat te weten, dat je tokootje een prettige thuiskomst belooft, want hoe leuk het ook is om weg te gaan, het is gelukkig ook geweldig om weer thuis te komen! Gelukkig maar, want als je dat niet leuk vindt, dan heb je toch een probleem!

Maar om terug te komen op de troep oftewel de bende, wordt daar door mijn eega heerlijk rekening mee gehouden en ik zal uitleggen waarom! Een aantal maanden geleden ging de doordrukknop van het toilet stuk, da’s niet tof, want na een paar dagen met emmers aan de slag geweest te zijn (oh wat zijn we verwend) werd er een nieuw inbouwtoilet geplaatst, alleen, het ging natuurlijk niet alleen om het toilet, maar er moest ook opnieuw betegeld worden, gevoegd en dat soort dingen die er nou eenmaal bijhoren.

Een bende van jewelste en weet je, mijn huis is dan ineens mijn huis niet meer, omdat er troep ligt op de daarvoor niet bestemde plaatsen, zo stonden de wcrollen in de woonkamer, stond de borstel (goor eigenlijk) in de gang en stonden de verdere artikelen her en der verspreid.

Allemaal niet grappig meer. Alleen, in het toilet zit aan de kant netjes weggemoffeld de watermeter die tegenwoordig iedereen heeft, en die ombouw, die moest er natuurlijk ook vanaf, echter: die moest er natuurlijk ook weer op! En wat ik ook zei, wat ik ook deed, wat ik ook opperde, dat werd maar niet afgemaakt!

Er kwam van alles tussen, er kwamen dingen ter sprake die er helemaal niks mee van doen hadden, maar ja, ik heb een hekel aan, juist ja, troep! Alleen die troep die dus nodig was om alles weer in de oude staat te herstellen dat stond allemaal in het logeerkamertje annex computerkamertje en dus was het daar niet leuk toeven!

Maar nu, als ik een vlag had, ging ie uit, als ik een taart had, vrat ik hem op, als ik slingers had, hing ik ze op, want mijn eega heeft in mijn afwezigheid gebruik gemaakt van de vrije uurtjes en het toilet afgemaakt, niet dat ik thuis niet naar de wc kon, dat was het probleem niet, nee, hij heeft eindelijk de logeerkamer zijn normale benaming weer terug gegeven, en hij heeft gebruik gemaakt van het feit dat ik er niet was, dus een confrontatie met de bende hoef ik niet aan te gaan, want mijn kleinste kamertje is af!

Chapeau man, het heeft maar zes maanden geduurd, maar een kniesoor die daarover rept! Dank je wel!

Schrijver: An Terlouw, 18 september 2012


Geplaatst in de categorie: hobby

3.5 met 12 stemmen 292



Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
19 september 2012
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Ja An, ik weet als geen ander hoe belangrijk een toilet kan zijn, en dan nog een die je door kan trekken zoals dat heet. Hier in de Filipijnen is het bijna nog een Luxe.
Wat betreft je huis opruimen, in een huis moet wel mogen worden geleefd, een krant op tafel, pantoffels half onder de bank moet kunnen, geeft het huis een thuiszijn sfeer. Maar ik begrijp je wel, leuk geschreven.
Naam:
Ditheke
Datum:
18 september 2012
Hee dat ken ik... heb ook verbouwd en toen bleek er daarna nog een probleem met de douche. Alles moest er opnieuw uit en in. Bah en dan zit je midden in de rommel, je kan je niet wassen, niet naar het toilet, enz. Het heeft maar anderhalf jaar geduurd, echt waar...
Naam:
Gurien Kwantes
Datum:
18 september 2012
Email:
teckeltjeshotmail.com
Ha ha ha...bedankt voor het lachen An.Heerlijk mens ben je toch!
Naam:
Marijke Vos
Datum:
18 september 2012
Email:
marijke.voshome.nl
6 maanden maar....nou meid....da's toch niks...verwen 'm maar eens extra dan hihihihihihihi
Leuk stukkie An en voor velen héél herkenbaar denk ik.Heb zelf een weliswaar oude scooter die nu al méér dan eenjaar nagekeken zou worden...maar die kan nu de schroothoop op....dus.... zes maanden.....ooooch....valt toch nog mee?
Naam:
J.de Groot
Datum:
18 september 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Ha, ha, An...
nu alles achter je laten en snel doortrekken,
opgeruimd staat netjes!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)