Inloggen
voeg je column toe

Columns

Eendjes voeren

Tegenwoordig zijn het geen kinderen meer die met papa eendjes gaan voeren op een mooie Pinksterdag. Deze liefdadigheid wordt nu uitgevoerd door oudere dames, die toch niets beters te doen hebben. Die vrouwen weten niet dat zij het leven van die eenden halveren. Ze doen dus een goed werk, anders waren er spoedig meer eenden in dit land dan mensen. Hetgeen figuurlijk toch al het geval is. Bovendien zijn het gevaarlijke dieren zonder op of om te zien lopen ze de rijweg op. Menig automobilist veroorzaakt ernstige ongelukken met zijn pogingen om die vogels te ontwijken of te remmen.
Duiven zijn ook een plaag bij menig frites paleis zie ik hoe mensen die dieren van hun patat laten mee eten. Graag terwijl ze op de schouder van de eter zitten.
Niemand weet dat al die gevleugelde vrienden ziek zijn. Wat voor ziektes kunnen zij op die smulpapen over brengen?
Stropers durf ik ook niet aan te raden om duiven of eenden te verschalken. Wie weet hoe ziek de mensen er van worden.
Blijf uit hun buurt, eet geen frites in de open lucht. word je nog slank van ook.
Er is eigenlijk maar een conclusie mogelijk, die vogel voerders doen goed werk. Die beesten sterven veel eerde dan nodig is.
Blijf uit de buurt van al die vogels. Jaag ze ook niet weg. Voor je het weet heb je een knal voor je kop met een boodschappentas, gehanteerd door een hysterische dierenvriendin.
Schik je in je lot. In Nederland worden de dieren doodgevoerd. Terwijl menige arme donder zich een enkele maal per week een warme maaltijd kan veroorloven.
Die vogels moeten echter gevoerd worden omdat zoveel mensen zich vervelen en geen zin hebben om zich met een medemens bezig te houden.
Om alle misverstanden te voorkomen: Ik ben geen dierenhater, maar een mensenvriend.
Ook ik vind het vreselijk als ik op de weg al die plat gereden vogels zie. Voor dit einde zijn ze niet op de wereld gekomen.
Eenden en duiven uit de vrije natuur zijn voor veel mensen een delicatesse.
We moeten echter zorgen dat die grote populatie van vogels de bebouwde kom verlaat en zich weer prettig gaat voelen in de geringe stukjes natuur, die ons overbevolkte land nog rijk is.
Hoe? Dat zoeken de ornithologen maar uit.

Schrijver: Eelt, 20 september 2012


Geplaatst in de categorie: dieren

3.1 met 15 stemmen 311Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
22 september 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, ik denk dat je wel gelijk hebt als je stelt dat eenden en duiven ziek worden van de patat die ze naar binnen werken op het terras van een patatkraam o.i.d. Bovendien wordt het terras er dan ondergescheten.

Precies hetzelfde zie je op grote en kleine veerboten. Vaak vliegen een heleboel meeuwen met het schip mee. Leuk en afwisselend om te zien, maar ons brood is veel te zout voor die beesten. Bovendien worden ze daar opdringerig van.
Naam:
Peter
Datum:
21 september 2012
Leuk al die columns, maar waar blijft je tweede boek?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)