Inloggen
voeg je column toe

Columns

Fabeltjesland anno 2012

Vestdijk en Mulisch kregen hem niet. Noteboom zal het ook wel niet lukken. Eindelijk is er echter een Nederlandse schrijver die de Nobelprijs voor literatuur krijgt. De bij het grote publiek onbekende auteur is de onbetwiste winnaar. Zijn werk is te diepzinnig voor de meeste mensen, maar dat is altijd zo met echt grote schrijvers. Mulisch werd wel veel verkocht, maar meestal om er mee te pronken.
Dorknoper is ook een scherpzinnig criticus, slechte schrijvers ontmaskert hij genadeloos. Ons land kan weer eens trots op een man van formaat zijn.
Dit is nog maar het begin van al het geluk dat ons te wachten staat.
In 2014 wordt ons land wereldkampioen voetbal.
Thomas Dekker wint de Tour De France, terwijl hij toch drie keer betrokken was bij een ernstige valpartij.
Samsom en Rutte gaan samenwonen om zo nog meer tijd te besteden aan brainstormen over het welzijn van ons land.
Elke miljardair geeft spontaan de helft van zijn vermogen aan een fonds dat alle armoedzaaiers een goed bestaan bezorgt.
Er wordt geen geweld meer gebruikt, omdat al het voedsel bespoten wordt met een spray die vredelievend maakt. De wolf zal naast het lam liggen.
Zedendelicten komen ook niet meer voor, omdat delinquenten hun goede naam niet meer op het spel willen zetten. Gevangenissen worden gesloten, TBS inrichtingen worden omgebouwd tot tehuizen voor zwerfdieren.
De koningin kondigt aan dat zij op haar honderdste verjaardag abdiceren zal.
Willem Alexander en zijn gezin emigreren naar Nieuw Zeeland om daar een schapenfokkerij te beginnen.
Prins Johan Friso gaat weer aan het werk en is geheel genezen van zijn langdurige coma.
Alle Moslimlanden worden democratisch. Onze allochtonen vermengen zich met de autochtonen, alle tegenstellingen verdwijnen.
Een aantal intellectuelen emigreert naar een land waar Dorknoper onbekend is, dat zal moeilijk te vinden zijn.
Natuurlijk zijn er altijd mensen die jaloers zijn op de doodgoede Dorknoper, maar ik wens hem van harte geluk en nog vele literaire successen. Ik hoop nog veel nieuw werk van hem te mogen lezen.
En nu oogjes dicht en snaveltjes toe!

Schrijver: Eelt, 1 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: humor

3.6 met 39 stemmen 441Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
zenzibel
Datum:
5 oktober 2012
Prachtige column heer Eelt! U bent er waarlijk perfect in geslaagd een moeizaam en warrig maaksel te produceren.
En wat onverwacht sportief van u om een kritische schrijver zo treffend te portretteren.
Ja ja, dit is inderdaad 'puur genieten' van kinderlijke fantasietjes.
Ik denk dat vele uitgevers nu wel staan te trappelen om uw producten uit te geven en de roem van Mulisch c.s. te doen verbleken.
Naam:
Dorknoper
Datum:
1 oktober 2012
Dank Eelt, voor deze prachtige tekst met complimenten richting Dorknoper. Ik krijg al zo weinig erkenning. En nu dan jouw briljante satire. Was de bijdrage eigenlijk bedoeld voor een schoolkrant? Ik heb sowieso erg gelachen. Vooral de opbouw van het stuk is grandioos. Helemaal niet warrig. Even denk je, dat de Fabeltjeskrant slechts losse flodders zijn in nogal slordige taal gegoten. Dat lijkt gelukkig maar zo.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
1 oktober 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Schitterende satirische column, Eelt, waarin je een denkbeeldige wereld schetst waarin Dorknoper de Nobelprijs voor de literatuur wint!

Schitterende zinnen vond ik o.a.: "Samsom en Rutte gaan samenwonen om zo nog meer tijd te besteden aan brainstormen over het welzijn van ons land" en "Willem Alexander en zijn gezin emigreren naar Nieuw Zeeland om daar een schapenfokkerij te beginnen."

Dit is puur genieten. Met deze column laat je zien waarom er terecht een boek met verhalen van jou is gepubliceerd. Dit smaakt naar meer!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)