Inloggen
voeg je column toe

Columns

VERKENNERS

We leven niet langer in een beschaafd land. Samsom en en Rutte hadden al verbannen moeten worden naar Tsjernobyl toen zij met het plan kwamen om verzekeringen te belasten. Iedereen heeft wel een paar verzekeringen nodig, de belasting is even hoog voor de armoedzaaier als voor de rijke. Alleen een dure auto moet hoger verzekerd worden dan een gevaarlijke kleine auto. Natuurlijk is er in dit land vastgesteld aan welke minimale eisen een auto moet voldoen. Iemand die in een dure slee rijdt heeft echter meer kans op overleven van een ongeluk dan een chauffeur van zo'n armzalig wagentje. De echte arme moet met het openbaar vervoer als hij ergens heen moet. Daarmee moeten reizen is pas echt bedacht door een satanskind.
De minvermogenden worden door deze maatregelen zwaar getroffen.
Nu het duo komt met het plan om het eigen risico in de zorg te verhogen tot € 350 durft een arme donder niet meer naar zijn beginnend kankergezwel te laten kijken en gaat gewoon dood. Voor de huisarts willen die twee ook een eigen bijdrage gaan eisen.
Ik maak de opsomming van rampzalige plannen expres niet volledig. Horror verhalen is mijn genre niet.
Samsom is geen socialist, maar een regeergeil ventje. Rutte is de baas en van een 'liberaal' kun je zulke dingen verwachten.
Terwijl de oplossing van dat begrotingstekort heel eenvoudig is; Laat iedereen die meer dan twee miljoen bezit het meerdere afstaan. Als je vier miljoen hebt is het niet erg om er twee van te moeten missen. Als ze naar het buitenland willen vluchten sluit ze dan op. Nader onderzoek zal uitwijzen dat slechts de helft van het vermogen is opgegeven.
In andere columns heb ik dit vaker geschreven, maar de juiste oplossing moet er in gehamerd worden.
Revolutie komt er in dit land niet. Als die dreigt worden er voetbalwedstrijden uitgezonden. Er is genoeg tinnef op de televisie om het volk van opstand af te houden.
Vroeger werd er tachtig jaar gevochten om een bescheiden belasting tegen te houden. Nu wordt iedereen gehypnotiseerd door al het moderne speelgoed en laat zich uitzuigen.
Niemand realiseert zich dat zijn inkomen nu reeds voor negentig procent door de staat wordt gestolen. Er bestaat ook nog zoiets als accijns en BTW. De rijke betaalt hetzelfde als de arme aan deze meest onrechtvaardige belastingen.
Er is nog een oplossing voor het begrotingstekort. Hef belasting op winden en boeren laten. Na een riante maaltijd van patat en een bedorven hamburger lukt het aardig. Niemand van de gewone mensen kan zich nog een normale maaltijd veroorloven, als de plannen van die twee kwajongens doorgaan.
Vervang die twee onderhandelaars voor debielen, die komen zeker met betere plannen. Eerst uitleggen hoe mensen leven moeten. Dat is bij dat helse duo niet gebeurd.

Schrijver: Eelt, 13 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.9 met 17 stemmen 209Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Dorknoper
Datum:
14 oktober 2012
Doorwrochte analyse. Platgeslagen vooroordelen ontbreken geheel. Opvallend tactvol in de vergelijking met 'debielen'. Zinnen als : 'Durft een arme donder niet meer naar zijn beginnend kankergezwel te laten kijken en gaat gewoon dood.' Is dat geen ware literatuur?

En dan te bedenken, dat Eelt als Pittig Denker de pijlen richt op het nog steeds welvarende Nederland. En niet op een ontwikkelingsland. Eelt schrijft niet met een toetsenboard, maar met met een roestige grasmachine. De aldus ontstane teksten, moeten rap naar een uitgever, vindt Eelt zelf.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)