Inloggen
voeg je column toe

Columns

De bank wordt wijzer

Eindelijk is het zo ver de bank sponsort geen wielrenners meer. Dat is geen taak voor een bank. Als zij een aantal ernstige hypotheek achterstanden kwijtschelden aan mensen die jarenlang trouw betaald hebben, maar door werkloosheid niet meer kunnen betalen en vervolgens samen met die mensen overleg pleegt hoe de situatie permanent kan verbeteren. Doen zij beter werk dan junks te helpen om rijk te worden.
Niet meer laten betalen voor een betaalrekening, waar ze toch al genoeg aan verdienen. De mensen die rood staan weten er van mee te praten. Ze betalen zich blauw aan rente. Wat meer rente op een spaarrekening kan ook best.
Miljoenen gooide de bank weg aan 'veelbelovende' wielrenners, die in de praktijk niet meer presteerden dan hun lijf vol rotzooi stoppen.
Sport mag helemaal door niemand meer gesponsord worden. Zonde van het geld. Wie zichzelf nutteloos wil inspannen door het beoefenen van sport betaalt het zelf maar, evenals de blessures die zij oplopen bij het sporten. Waarom moet ik betalen voor mensen die zelf ongelukken uitlokken.
Dat sport gezond is moet ook maar in de Fabeltjeskrant verteld worden.
De laatste tijd verloor ik, tot mijn verdriet, een aantal vrienden, jonger dan ik, maar altijd braaf gesport, omdat het zo gezond is.
Als al dat geld dat nu door sponsors weggegooid wordt aan sport gebruikt werd om de echte minima te steunen, konden die mensen vijf jaar langer gezond leven dan nu. Het stond laatst nog in de krant.
Het bestelen van ouderen, die verplicht moesten sparen voor een goed pensioen, kon dan ook ophouden. Zelf geef ik aan geen enkel goed doel meer. De leiding van al die fondsen gaat met een te hoog salaris door het leven.
Bovendien vindt de regering dat de mensen te oud worden, dat is te duur, waarom zal ik dan nog die ziekte bestrijdende instellingen steunen.
Dat de regering het roken en drinken te vuur en te zwaard bestrijd is bijzonder dom. Ze verliezen zo miljarden aan inkomsten zoals accijns en BTW.
Maak roken en zuipen iets goedkoper, die begroting klopt dan in een ommezien.
Als Bassie en Adriaan, die twee onderhandelaars over een kabinet dat het aantal zelfmoorden flink moet opvoeren, hun zin krijgen, moet je minstens multimiljonair zijn om nog enig plezier of zelfs maar nut in het leven te zien.
Het moet me van het hart: De kiezers zijn hun stemrecht niet waard. Wie stemt er nu op partijen die niets liever willen dan ons geld aan die zuidelijke landen weggeven.
Dit allemaal omdat democratie een domme staatsvorm is. De mensen weten niet dat de beste praatjesmakers met een goed voorkomen meestal niet de beste ministers en volksvertegenwoordigers zijn.
Volgens mij is de staatsvorm zoals Plato die voorstelde de beste. Wie niet weet wat Plato wilde of zelfs niet weet wie het was, zoekt het maar lekker uit.
Een oligarchie lijkt me zo gek nog niet.
Omdat we die staatsvorm toen hadden, praten we nu nog over de Gouden Eeuw.
Het speelde natuurlijk ook een grote rol, dat zuiderlingen hun geld meebrachten, op de vlucht voor Alva.
Wat een tijd, zuiderlingen die geld brachten, nu moeten we het hen brengen.
Zodra het vijftigduizendste exemplaar van mijn boek verkocht is, kan ik weer eens iets aan een goed doel geven. Misschien heb ik straks geld nodig om een staatsgreep te organiseren. Een leger van verbitterde oude mensen kan ook veel bereiken.

Schrijver: Eelt, 23 okt. 2012


Geplaatst in de categorie: sport

3,8 met 12 stemmen 345Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
23 okt. 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Een pittige column, Eelt, met verschillende elementen waar ik op zou kunnen voortborduren. Zo noem je democratie een domme staatsvorm. Je hebt gelijk voor zover democratie ook gevaarlijke kanten heeft. In Californië bijv. kunnen ze daarover meepraten. Door de kiezers te laten stemmen over allerlei begrotingszaken wordt er nu veel te weinig geld uitgegeven aan het onderhoud van wegen, want dat vindt men toch maar weggegooid geld.

Zo zijn er nog veel meer nadelen te noemen. Stel bijv. dat een meerderheid van de Nederlandse kiezers zich voor de doodstraf uit zou spreken en er geen juridische beletsels zouden zijn om die weer in te voeren? Wat een meerderheid van het volk wil, hoeft helemaal niet verstandig of wenselijk te zijn. Niet voor niets zei Churchill eens 'Democratie is de slechtste regeringsvorm, op alle andere methoden die al geprobeerd zijn na'. Daar kan ik me helemaal in vinden.
Naam:
Dorknoper
Datum:
23 okt. 2012
Over stijl, humor en samenhang in deze column heb ik gerede twijfels. Maar in Eelt's punt over sporten en doodgaan, herken ik veel. Ernstige ziekte en dood slaan inderdaad net zo hard toe bij levens met actieve sport. Aanvankelijk ook tot mijn verbazing. Leeftijd, erfelijke factoren en algemene leefstijl zijn misschien meer bepalend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)