Inloggen
voeg je column toe

Columns

Voetveeg voor signore Bosi

Hoogste tafeltennisbaas Stefano Bosi had eigenlijk een andere NTTB-bobo op het oog, want in functie zijnde voorzitters van nationale bonden hebben het zo druk dat ze er onmogelijk nog een ETTU-functie bij kunnen nemen. De heer Kramer toog dus nietsvermoedend naar het Deense stadje Herning. Drie uur na aankomst hadden de 44 afgevaardigden hem al unaniem tot vice-president van The European Tabletennis Union gekozen.

Daarbij vergeleken lijken zelfs Utrechtse bondsraden op revolutionaire samenscholingen.

Wat gaat Kramer dan doen voor het Europese tafeltennis? Nou, dat is niet mis. De Nederlander heeft zich ten doel gesteld om de achterstand van het Europese spelpeil ten opzichte van de top-Aziaten te verkleinen en hij gaat communicatieprocessen verbeteren, zowel aan de ontvangende als aan de zendende kant. Want men heeft de Hollander als een super-stroomlijner omschreven.

Terwijl het ETTU-congres in opperste zelfgenoegzaamheid voortsudderde, voltrok zich aan Kramer's thuisfront een bijna absurd NTTB-dieptepunt. Machteloos toekijkend kon de bond niet anders dan de grootste financieel-sportieve kneuterigheid van 2012 opbiechten. Teken aan de wand of het verhaal van de pingpongkapitein en zijn zinkende schip? Op het ogenblik dat de donkerste wolken aan het NTTB-firmament verschenen, besluit de bedwelmde heer Kramer om het te wagen als Stefano Bosi's hulpje-voor-dag-en-nacht. Bij het scheiden van de markt alsmede in donkere tijden leert men de ware aard van de bazen van sportbonden kennen.

Urenlang kon Zoetermeer-City het niet geloven : Kramer als loopjongen van Bosi, als persoonlijke voetveeg voor The Great Pingpong-Italian, breedgeschouderd, niet bekend met tegenspraak.

Insiders die wisten van de mogelijke gevolgen van de congres-trip, stelden zich op het standpunt dat een NTTB-met-Kramer en een NTTB-zonder-Kramer nauwelijks verschillen. Sinds het Rotterdamse WK was al veel krediet verspeeld. Van iedere honderd NTTB-ers hebben er zeker 98 geen flauw idee van wat Kramer en zijn hoofdbestuur deden en doen. In Denemarken raakte de Kramer-delegatie daarom zo onder de indruk van signore Bosi. Voor de zesde keer in successie, zonder tegenkandidaat en zonder tegenstemmen, werd de uit de kluiten gewassen boerenzoon uit de omgeving van Brescia herkozen als Il Presidente.

Ronald hoopt ooit, net als zonnekoning Stefano, onderdanig omringd te worden door ETTU-lakeien. Om daar kans op te houden, wierp hij zich in Herning op als dienstbode. De heer Kramer toonde zich optimistisch over het pendelen naar Luxemburg-stad, waar de ETTU zetelt, in een kantoor ten huize van de voormalig kampioene van het groothertogdom, Jeannie Dom, what's in a name. Binnenkort zal dottore Bosi merken wat voor een knopendoorhakker hij in zijn nabijheid duldt.

De saaie Tsjech Nicolas Endal is appeltje-eitje, maar de Hollandse mister-stopwatch ...

(wordt vervolgd)

Schrijver: Ton Mantoua, 27 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: sport

1.0 met 3 stemmen 134Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)