Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geld Herfst NS en nette pakken

En als we zo naar buiten kijken, is het inderdaad herfst, zijn zo goed als alle blaadjes van de bomen gevallen en is iedereen driftig bezig zijn of haar straatje bladvrij te maken want je moet natuurlijk niet willen dat mensen wanneer het gaat regenen op hun plaatje gaan.

Diezelfde blaadjes gaan natúúrlijk weer problemen opleveren op de rails van de NS, daar kunnen we op wachten, dan zijn mensen weer te laat thuis, staan mensen te wachten tot ze een ons wegen, kortom, dan is de ellende wederom niet te overzien. Maar ach, dat zijn de ongemakken die we elk jaar weer krijgen, zijn het niet de blaadjes, dan is het wel de storm, is het niet de storm, dan is het wel het ijs en is het geen ijs, tja U weet al wat ik zeggen wil, dan is het wel de sneeuw, want er is altijd wel een reden dat de NS steekjes laat vallen, of moet ik zeggen, rails laat vallen?

We kunnen er wel wat van, oeverloos zeuren over dingen die niet goed gaan, we kunnen er ook wat van, om te mopperen, maar het is ook een moppermaatschappij geworden, die hebben we met zijn allen zo gecreëerd, ja u hoort het goed, we zijn allemaal debet aan de moppermaatschappij, we doen er allemaal aan mee, want heeft u de laatste tijd nog leuke dingen gehoord op bijvoorbeeld een verjaardag, heeft u nog leuke dingen gehoord als u op de bus of metro stond te wachten?

Heeft U sowieso nog grappige verhaaltjes meegekregen de laatste weken? Er is toch alleen maar sprake van negativiteit? Er is toch alleen maar sprake van narigheid? Lollige dingen komen toch helemaal niet meer voor? Tenminste zo lijkt het, want het is net alsof er alleen maar binnenshuis mag worden gelachen, het is net alsof alleen binnen je eigen muren de gein nog te vinden is en misschien is dat ook wel zo, al is het mondjesmaat! Want als je al een keertje lachen moet en je zet het journaal aan, dan komt er ineens een berichtje dat een politieke partij het nodig vindt om mensen boven de 70 een maal per jaar te bezoeken of ze het allemaal nog wel trekken, eenmaal per jaar iemand van 70 of erboven, met een bezoekje vereren, om te zien, of ze nog bij de mensen zijn.

Nou wie dit onzalige idee sowieso verzonnen heeft, die om met de NS te spreken, spoort niet, voor geen meter! Je verzint toch niet om 1x per jaar iemand van boven de 70 jaar te bezoeken of ze het nog naar hun zin hebben? Daar komt een normaal denkend mens toch niet op? En wat het ergste is die mensen worden voor die absurde gedachtes nog beloond ook, krijgen salaris, betalen wij belasting voor en komen volop in de picture zeg maar.

Het moet werkelijk niet gekker worden, maar dat wordt het wel natuurlijk! Gekker steeds gekker en ik had het al eerder over de enorme panden die er worden neergezet de hoeveelheid personeel die aangenomen worden als dingen goed gaan en nou gaat het een stuk beter, nou staan diezelfde panden leeg, te verrotten en er wordt niet meer naar omgekeken! Grappig wereldje leven we in vindt U ook niet? Daar zijn de blaadjes van de NS heilig bij! Net als de media stilte van de VVD en de PVDA, die zeggen niks, zolang ze nog aan het bedisselen zijn, waar ze ons nog meer mee kunnen pakken financieel gezien dan, en maar glimlachen als de camera op ze gericht staat, nee ze kunnen niks zeggen, want dat is zo afgesproken, ze lachen tot wij dalijk te horen krijgen, terwijl het lachen ons vergaat dat we helemaal worden uitgekleed!

Tot op het bot! Daar zijn de bevroren rails van de NS niks bij, want we kunnen dan niet eens meer een treinreisje maken, domweg omdat ze daar in Den Haag de broekriem bij ons, dusdanig hebben aangehaald dat er niks meer te trekken valt! En vervolgens blijft de goegemeente mopperen, maar geef ze eens ongelijk, dat kan helemaal niet, ongelijk geven aan het grootste gedeelte van ons land, waarin alleen de mensen die een top functie bekleden, het meer dan goed hebben, en die zich dan toch nog geroepen voelen om een greep in de kassa te doen, in de vorm van dubieuze bonnetjes indienen als zijnde declaraties, in de vorm van een soort van steekpenningen doorspelen zodat leuke baantjes binnen de vriendengroep blijven + natuurlijk niet te vergeten, de frauduleuze dingen die gebeuren als blijkt dat er bedrijven op namen staan, van diezelfde mensen met een topfunctie.

Nee, de ellende van de NS is niks vergeleken met de ellende die op zeer grote schaal plaatsvindt binnen de stropdassen en nette pak- cultuur want eigenlijk is dat de gevaarlijkste groep binnen ons kleine landje, het kleine landje waar iedereen trots op is en zou moeten zijn, mits er in elk geval eerlijk wordt gesproken en eerlijk wordt gedeeld, nou dat zie ik er niet meer van komen, eerlijkheid bedoel ik dan, want zodra je het woord eerlijk durft uit te spreken krijgt iedereen een kleur, gaat hakkelen en praten over de blaadjes op de rails!

Ik ga maar even een moppenboekje pakken van Max Tailleur, die bracht me altijd al tot lachen,

Schrijver: An Terlouw, 30 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 10 stemmen 169



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
5 november 2012
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Het zal altijd zo blijven An, ik lach maar met Joke mee, zou ik ook thuisbezoek krijgen hier in Angeles City PH, ha ha ha , mooie en sterke column.
Naam:
Eelt
Datum:
1 november 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Beste An, een prachtige column! Samsom had beter souteneur kunnen worden en Rutte oplichter. Dat mensen die een half miljoen verdienen meer voor de zorgpremie moeten betalen is redelijk. Als het oploopt naar mate het inkomen hoger is tot 600 euro prima, maar laat de gewone hardwerkende mens met rust. Die premie is nu al te hoog en er wordt steeds minder vergoed.
Rutte is de ergste Farizeeër. Gelukkig is Hans Wiegel er nog om het verschil uit te leggen tussen liberaal en socialist.
Voor de goede orde: Zelf heb ik NOOIT op de VVD gestemd. Deze keer heb ik 50plus gestemd, dat ben ik tenslotte. Jammer dat zo weinig ouderen zo wijs zijn geweest. Ruud Krol is echter het vechten voor minderheden gewend. We horen nog wel van hem. Van jou ook. Je schrijft goede columns.
Zelf houd ik misschien op met schrijven. Ik heb geen zin meer in dat zware werk. Een column is nog wel leuk, maar het werken aan mijn tweede boek vind ik uitputtend. Mijn eerste boek zou wel wat sneller verkocht mogen worden
Ga jij maar verder. Meer columns van jou zullen mij goed doen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
30 oktober 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Maar wij blijven altijd zo goed als het gaat
lachen An!
Al is het maar tegen beter weten in!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)