Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hufters!

Vleeseters zijn hufters.
Tot deze voor de hand liggende conclusie kwam, enige tijd geleden al weer, de Tilburgse hoogleraar Diederik Stapel op basis van een gedegen studie naar het verband tussen eet- en denkpatronen van zijn consumerende medemens.
De prikkelende uitspraak kwam hem toen op gepeperde kritiek te staan en dat heus niet alleen vanuit de vleesverwerkende industrie. Uit scoringsdrift bleek Diederik op grote schaal, in tientallen gevallen, de onderzoeksresultaten naar zijn hand te hebben gezet. Fraude dus, en hoe! Foei!
Zijn moeder had hem destijds, op de receptie na afloop van zijn inaugurele rede, nog zo gewaarschuwd: doe geen domme dingen, Diederik!
Maar ja, kijk naar de topsport, zonder ongeoorloofde praktijken krijg je jezelf maar moeilijk op de kaart. Dat kan ik ook, moet Diederik gedacht hebben toen hij die nobele Lance Armstrong jaar in jaar uit zag excelleren. Dus greep ook Diederik langdurig naar de verboden middelen met het inmiddels bekende verbijsterende resultaat.
Parallel met de wetenschappelijke arbeid van professor Diederik en geheel onafhankelijk daarvan heb ik de afgelopen maanden mijn eigen onderzoek verricht naar kenmerkende karaktereigenschappen van vleeseters. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn bevindingen ondubbelzinnig aantonen dat de geplaagde Tilburgse geleerde ondanks zijn fraude in dit geval wel degelijk gelijk had: vleeseters zíjn hufters!
Vegetariërs zijn dat trouwens ook, zo bleek uit een aanvullende analyse van mijn data.
Wellicht is dan ook een breed opgezette vervolgstudie gerechtvaardigd met als centrale onderzoeksvraag: ‘Zijn wij niet allen hufters?’.
Schuilt er niet, diep van binnen, in een ieder van ons een kleine Diederik?
Laten we vast, in afwachting van dat vervolgonderzoek, voor alle zekerheid mét Diederik deemoedig en boetvaardig zijn.
Je weet maar nooit waar dat goed voor is!

Schrijver: Gea Loret, 2 december 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 186Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)