Inloggen
voeg je column toe

Columns

Feest

Mijn uitgever berichtte mij dat er alweer twee exemplaren van mijn boek:
'Als ik me ophang breekt het touw' verkocht zijn. Daar zal ik vanavond een stevige whisky op drinken.
Hoewel ik een aantal goede kritieken kreeg, o.a. van Biblion en van Hendrik Klaassens, zeer bekend op deze site, gaat de verkoop traag.
Toch laat ik mij niet ontmoedigen. De lezers, die mij aanspreken zijn vol lof. Zij noemen het vaak een wonderlijke mengsel van humor en tragiek. Een noemde mijn boek zelfs het boek van de eeuw. Dat kan best waar zijn. Dit milennium is tenslotte nog maar twaalf jaar oud.
Op deze site heb ik trouwe propagandisten. Namen noem ik niet. Ze willen niet openlijk geprezen worden. Zodra echter mijn vijftigduizendste boek verkocht is, zal ik deze trouwe fans vorstelijk onthalen tijdens een groot feest. Trouw dient beloond te worden. Misschien kan het gecombineerd worden met de presentatie van mijn tweede boek 'Meer verleden dan toekomst.'
Ik hoop dat ik bescheiden blijf en zal daar voor vechten.
Kluun nodig ik ook uit, weliswaar vind ik zijn publicaties niet zoveel aandacht waard, maar hij heeft goede contacten met de media. Giphart nodig ik ook uit.
Bekende namen werken altijd goed om publiciteit te krijgen.
Hoewel ik zelf tegen die tijd beroemder ben dan genoemde personen. Kleinzieligheid is mij vreemd.
Connie Palmen zal wel weer opnieuw weduwe zijn van een oude beroemdheid, maar ik laat haar niet in de steek. Tenslotte ben ik ook een uitgeleefde oude kerel. Connie moet een afgetakelde Methusalem hebben om na zijn dood een boek over te schrijven. Aangezien ik tot die categorie behoor, trouw ik dus met haar en schrijft ze, na mijn tragisch verscheiden, een prachtig boek over mij.
De al wat oudere Jan Siebelink is getrouwd en nog lang niet uitgeleefd. Zijn grootste bestseller moet nog komen. Die zal heten: 'Bij ieder overlijden een bed violen.'
Hij begint naast zijn werkzaamheden als auteur ook weer een bloemenkwekerij.
Over die van zijn vader is hij nu wel uitgeschreven. Na een boek of tien, weten de lezers nu het verschil tussen een gladiool en een paardenbloem.
Hoe dan ook: Eelt wordt een grote naam in het land der letteren.
Daar komt mijn eerste whisky. Ik moet snel beginnen. Twee boeken betekenen twee flessen van dat Schotse ambrozijn. Laten de goden die nectar maar drinken.

Schrijver: Eelt, 3 december 2012


Geplaatst in de categorie: humor

2.0 met 1 stemmen 227Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)