Inloggen
voeg je column toe

Columns

Parship.nl

‘Ik ben op zoek naar een man met een geheimzinnige uitstraling, die geen geheimen heeft voor mij’’.

Het staat er echt. In de reclame van Parship.nl glimlacht ons een blonde vrouw toe met deze verheffende woorden. Parship.nl is een datingsite voor hoger opgeleiden. Ik tref deze advertentie aan in de Opzij, feministisch maandblad.
Tja, daar moet je wel flink voor gestudeerd hebben als vrouw, om dat graag te willen.

Luister hoogopgeleide vrouw. Een dergelijke man bestaat helemaal niet. Als een man geen geheimen voor jou heeft, dan heeft hij geen geheimzinnige uitstraling en als hij die wel heeft, dan is hij geen open boek, dus ook niet voor jou.

Vrouwen denken vaak in termen van exclusiviteit. De man naar wie ik op zoek ben moet er uitzien als een spannende (sexy en aantrekkelijk?) man, want wat betekent geheimzinnig anders in godsnaam, maar hij moet wel al zijn gedachten met me delen.
Dat kun je vergeten. Het is een paradox van jewelste.
Geen wonder dat deze hoogopgeleide vrouw nog alleen is.

Ga eerst eens met je beide benen op de grond staan vrouw. Gooi die hoge hakken uit.
Vanaf onze jeugd wordt elke vrouw (ja, jij ook) betoverd met verhalen en sprookjes over prinsen en prinsessen. Later volgen bouquetreeks, witte ravenpockets, beeldromannetjes. Die heb ik nooit gelezen, zullen sommige vrouwen zeggen. Dit kan zo zijn, maar jonge vrouwen zijn gevoelig voor romantische films en geen enkele vrouw gaat mij vertellen dat ze die nog nooit heeft gezien.
Ik las op mijn achtste al stiekem in zo’n pocket van mijn ma. Heerlijk. Over Mieke en Paul. Paul, groot en sterk met een warme stem. Paul, zowel sexy als degelijk die, ondanks veel aandacht van andere vrouwen alleen oog had voor Mieke. En dit bleef zo, hoe de schijn ook tegen hem was. Geheimzinnig, maar geen geheimen voor Mieke. Loyaal tot op het bot. Geen makkelijke prater, behalve met Mieke.
Mieke en Paul hadden nooit woorden, waren het voortdurend met elkaar eens. Althans tot het eind van het boekje.

Dit is een sprookje dames. We zijn massaal misleid. Het is universeel. Over de hele wereld leven vrouwen op een roze wolk. Vroeger of later flikkeren we hier allemaal van af. Nee dit is geen aanklacht tegen de man. Laten we hem er vooral buiten houden. We doen het ons zelf aan.
‘Word wakker en smell the coffee’, zei een goede vriendin van mij met een sardonisch lachje, als er weer eens een huilende vriendin op de stoep stond met een dijk van een deceptie ‘over de liefde van haar leven’. Droog je tranen en sta op. Het is goed om in de werkelijkheid te leven. Dan pas geef je liefde een kans. En zelfs dat biedt geen garanties.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 8 december 2012


Geplaatst in de categorie: liefde

0.5 met 2 stemmen 494Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
10 december 2012
Email:
moi636yahoo.com
Heb geaarzeld om hierop een reactie te geven. Waarom? Omdat ik je zoals gewoonlijk erg goed vind schrijven, maar dat wist je al.
Maar iedere keer als ik zeg of schrijf dat ik niet op zoek ben, geloven ze me niet :) sterker: ik zou niet weten wat liefde is. Verliefd, dat wel, maar houden van? En hoe ouder ik word, hoe meer ik een hekel krijg aan die roze watten, wég ermee, want ik word er nooit iets wijzer van.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)