Inloggen
voeg je column toe

Columns

Koopkrachtplaatjes

Weet ú inmiddels al hoe uw koopkrachtplaatje er de komende jaren uit zal gaan zien?
Koopkrachtplaatje, waarschijnlijk het woord dat in het afgelopen kwartaal het meest in de media opdook, met nivelleren als goede tweede.
Na het regeerakkoord van het monsterverbond tussen VVD en PvdA leek het wel of niets anders ons meer bezighield. Niet de opwarming van de aarde, niet het opraken van de grondstoffen, niet de wereldwijde overbevolking, niet de dreigende totale ineenstorting van de wereldeconomie, niet de verboden broodjes van Badr en Estelle, nee ons voorpaginanieuws werd volledig beheerst door de 16 miljoen individuele koopkrachtplaatjes van iedere Nederlander afzonderlijk.
Ik werd er niet goed van, al die eindeloze series deprimerende grafiekjes, ik snapte ze ook heel vaak maar half. Ik ben er nu volledig op uitgekeken, ik wil voorlopig even geen koopkrachtplaatje meer zien!
Er zijn van die zonnige zuidelijke landen, Spanje, Portugal, Griekenland bijvoorbeeld, daar heb je dat allemaal niet zo. Die mensen daar hebben toch een heel andere instelling. Meer dan wij staan ze er nog onbevangen dichtbij de natuur en dat neurotisch gedoe met koopkrachtplaatjes, dat zie je daar eigenlijk niet, dat leeft ook niet zo bij die lui. Een boel mensen daar hébben niet eens koopkracht, laat staan een plaatje ervan om zich druk over te maken.
Heerlijk lijkt me dat, zo’n warme en ontspannen samenleving, elke dag zon en geen hebzuchtig gehannes met stressvolle koopkrachtplaatjes! Echt een verademing, ik zou er best willen wonen.
Een mannelijk lid van ons koninklijk huis heeft al een woning gekocht in zo’n aangenaam land . Goed gezien van die gast, die knul is heus niet zo dom als ie… eh, nou ja, zoals zijn vrouw wel eens zei.
Ik moet toch ook maar eens achter zo’n zuidelijk optrekje aan.
Maar ja, zou je nou echt gelukkiger worden in zo’n warm en aantrekkelijk land? Je neemt je koopkrachtplaatje natuurlijk wel mee!

Schrijver: Gea Loret, 15 dec. 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 2 stemmen 219Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)