Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kerstkaarten

De eerste komen al vlak na Sinterklaas. Meestal moet ik even nadenken wie mij die goede wensen zendt. Vaak kom ik er na diep peinzen spoedig achter, maar ik heb er nu al tien gekregen waar ik de afzender niet van ken.
Wat is het toch voor een vreemde gewoonte om anderen omstreeks Kerstmis een kaart met goede wensen toe te zenden. Zelf ben ik, sinds mijn vrouw overleden is, vervuld van de wens dat twee nalatige cardiologen een pijnlijke dood mogen sterven. Daar doe ik die niksnutten ieder jaar kond van. Ze moeten die dingen wel lezen, want ze zijn vermomd als kerstkaarten. Een van de echtgenotes komt er al twee maal per week voor bij een zielenknijper. Ook de politie kan niets uitrichten. Je mag iemand best een welgemeende wens toezenden. Eens, als niemand er meer op rekent maak ik die twee harteloze kerels af. Dan gaat mijn boek pas echt flink verkopen. Iedereen wil een boek lezen dat door een begaafde TBS'er geschreven is. Nu wacht ik nog even omdat ik eerst mijn tweede boek wil afmaken. Dat kan dan meeliften met het succes van mijn eerste boek.
Verder verstuur ik geen heilwensen. Het heeft geen enkel nut. De Heer solt met de mens zoals Hij wil. van mooie kaarten trekt Hij zich niets aan.
Ondertussen zit ik met een gigantische hoeveelheid goede wensen. Nu heb ik besloten om op Oudejaarsavond er een mooie brandstapel van te maken. Ik vul de stapel aan met oude meubelen, anders wordt er via een Kringloopwinkel maar weer een of andere arme sukkel mee opgescheept.
Zelf zal ik rond het vuur dansen met horens op mijn hoofd en bokkenpoten. Zo nu en dan werp ik een van mijn boeken in de vlammen, schreeuwend dat zo'n duivels boek nooit uitgegeven had mogen worden. Dat is pas reclame!
Let op mensen: Na een paar maanden is het Valentijnsdag, voor je het weet moet je ook je goede geld nog weg gooien aan Valentijnskaarten. Stuur niets terug.
De kaarten zowel als de postzegels zijn veel te duur. Tel maar eens op wat die lawine aan kaarten je kost. Verstuur niets meer en geef het geld aan iemand die kaart noch postzegel kan betalen. Geloof me maar, er zijn veel van die mensen in ons land. De regering is te beroerd om de armoede het land uit te bannen.
Ze treiteren alleen met hoge belastingen om het over de balk te kunnen smijten. Jonker Diederik en minstreel Mark weten niets van armoe. Jammer!

Schrijver: Eelt, 18 dec. 2012


Geplaatst in de categorie: humor

2,5 met 4 stemmen 712Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
19 dec. 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Van mij krijg je er toch een...kan je lekker niet verbranden, goed?
Succes met je boeken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)