Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wie neemt moeder met de kerst?

Een oudere alleenstaande vrouw, is in deze tijd van het jaar een bron van ongenoegen tussen haar kinderen. Er wordt geharreward en gehakketakt. De een moet met de feestdagen hoognodig op vakantie. De herfstvakantie liep het gezin ook al mis door die vervelende crisis. Beide echtelieden werken zich naar een burn out om toch maar de status te kunnen blijven voeren, die zij gewend zijn. Veronderstel eens dat de kinderen geen merkkleding meer kunnen dragen naar school.
In degelijke kleding van de markt worden die stakkers door hun klasgenoten naar zelfdoding gepest. Een naar woord, dat steeds maar in de media opduikt. Vroeger, toen de mensen nog beschaafd waren, werd het plagen genoemd.
Ook al voldoen de kinderen aan alle eisen om een hele vriendenschaar te hebben, zijn ze toch op kickboksen gegaan. Als er iemand maar even verdacht kijkt, slaan onze lievelingen ze meteen tot pulp. Zo'n vechtsport kost echter ook geld.
Nee, ons gezin kan moeder dit jaar niet gebruiken.
De jongste zoon heeft een identiteitscrisis, na zijn derde echtscheiding. Die heeft genoeg aan zijn hoofd. Hij strijdt er voor om de drie kinderen uit zijn tweede huwelijk nog te zien met Kerstmis. Die ex van hem is een heks, we noemen haar Eucalypta. Maar die jongen moet maar vechten voor zijn kinderen. Als hij ze een dag krijgt, is het te hopen dat er een snackbar open is, waar het stel zich te goed kan doen aan vette troep, die ze van mama sporadisch voorgezet krijgen.
De jongste dochter heeft weer een aanval van anorexia nervosa. Daar moeten we allemaal uit de buurt blijven.
Moeder riep al haar kinderen bij elkaar. Ze had een blijde mededeling. Nieuwsgierig kwam het stel, inclusief identiteitscrisis, anorexia en bijna burn out.
Er werd hen een grote leuke man voorgesteld met een dikke bos grijs haar. Het was moeders vriend. Vader zal ze nooit vergeten, maar ma wil toch nog wat van het leven genieten. De nieuwe partner was piloot geweest bij een buitenlandse maatschappij en had dus pecunia genoeg. Moeder had ook geen armoede, anders hadden haar kinderen het mens gewoon laten zitten. Discussie was dan niet nodig geweest.
Met Kerstmis gingen ze samen een cruise maken door de Caraïbische Zee.
Eerst lekker het teveel aan spaargeld opmaken en dan van het gezamenlijke pensioen genieten. In het huis van haar vriend in Spanje. Hij moest gewoon Piet genoemd worden.
Moeder deelde nog mede dat er niet voor kapotjes gezorgd hoefde te worden. Als moderne mensen hadden zij allebei een aids test ondergaan.
De pil hoefde ook niet meer. Piet had nog wel samen een kind willen hebben, maar ma was nu eenmaal in Sara's dagen en aan al die moderne poespas wilde moeder niet mee doen. Gewoon samen lekker genieten. Als hij de kinderen van zijn geliefde beter leerde kennen ging zijn verlangen naar een kind vanzelf over.
Zomaar voor vijf minuten binnen komen vallen was ook niet meer mogelijk, De twee gingen zomaar wat zwerven, overal een luxueus onderkomen huren als ze ergens langer wilden blijven. Verder Lekker in luxueuze hotels logeren.
Als de lieve kinderen wat te melden hadden moesten ze maar mailen.
Ze eindigde haar betoog met de haar zenuwlijders prettige feestdagen te wensen.
Er ging niet zoveel veranderen. Ze zagen elkaar toch niet zoveel. Het moderne leven van jonge mensen is nu eenmaal druk.

Schrijver: Eelt, 20 december 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.8 met 26 stemmen 448Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
22 december 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Grappige column met een tragische ondertoon, want en passant noem je een heleboel kwalen van deze tijd op. Zo komen het cyberpesten onder jongeren en de ellende van een echtscheiding aan bod.

Haast nog erger is het feit dat veel volwassen kinderen hun moeder alleen maar lastig vinden met de Kerst. In plaats van haar liefdevol in huis te halen beschouwen sommigen haar eerder als een 'stoorzender' waar ze met goed fatsoen niet omheen kunnen, maar die wel als het enigszins kan wordt gemeden. Tragisch en voor 'moeder' ontzettend pijnlijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)