Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wij kijken helemaal niet alleen maar toe!

24-12-2012

Beste makers van Kruispunt,

Wij, het Nederlandse kabinet, zagen dat jullie weer een stuk over Syrië in de uitzending hadden opgenomen. Uiteraard zagen we dezelfde verschrikkelijke beelden die we al meer dan een jaar zien. Het enige wat echt verandert is het totale dodenaantal.
Tot onze grote schrik hoorden wij aan het einde van de opnames een Syrische moeder. Ze had net een bombardement overleefd en leek boos om het feit dat jullie aan het filmen waren. Ze moest vervolgens ook nog even schreeuwen dat zij worden uitgemoord en de wereld maar gewoon toekijkt.
Wij willen u verzoeken om in het vervolg hoor en wederhoor toe te passen. Het is namelijk helemaal niet zo dat wij maar gewoon toekijken.
We willen wel, maar Rusland verbiedt het ons. Daarnaast hebben wij zelf ook de nodige zaken lopen om ons druk over te maken.
Zoals u weet is het nog niet zo lang geleden dat bultrug Johannes strandde, we hebben met man en macht geprobeerd hem terug de zee in te krijgen maar het mocht niet baten.
Mensen met ervaring zijn heel lang bezig geweest om te kijken of het arme beestje dan recht had op euthanasie en hoe dat dan moest gaan.
In eerste instantie was een injectie geen optie vanwege de dikke speklaag van Johannes.
De tweede optie, een granaat in zijn bek tot ontploffing brengen, bleek ook niet echt een oplossing. Dat zou namelijk zo’n bloedbad opleveren.
We zijn er echt wel een paar dagen van in de ban de geweest. Zouden ze Johannes kunnen redden…
Tot grote spijt van iedere Nederlander werd hij geëuthanaseerd, omdat hij te zwak zou zijn om te overleven. De volgende ochtend bleek hij toch nog te leven.
Toen we hem bijna weer wilde gaan helpen, was hij ineens toch dood.
Beste mensen u begrijpt toch zeker wel dat wij na de dood van Johannes Kamervragen moesten voorbereiden.
De bevolking hield zelfs een stille tocht.
Wij zijn nou eenmaal erg begaan met ‘het leven’ en zeker met levens die bedreigd worden.

Was het ene drama nog niet voorbij diende het volgende drama zich weer aan. Op een basisschool in Amerika heeft een adolescent 26 levens genomen met een vuurwapen. Veel van deze levens behoorde aan jonge basisschoolkinderen maar ook aan leraren die hen probeerden te beschermen.
We willen Amerika heel graag onze visie aanbieden maar zijn bang dat ze dat niet op prijs zullen stellen. Daarom hebben wij besloten om maar gewoon deel te nemen aan de maatschappelijke discussie die hieromtrent ontstaan is.
De NRA zegt, wapens doden geen mensen, mensen doden mensen. Nu zijn wij ervan overtuigd dat die mensen een stuk minder slachtoffers zouden kunnen maken zonder wapens.
Zie maar eens 26 mensen in enkele minuten van het leven te beroven zonden een wapen….
U begrijpt dat, ondanks dat wij niets kunnen veranderen aan de grondwet van Amerika, deze gruwelijke schietincidenten ons niet in de koude kleren gaan zitten en de gemoederen bij ons ook wel even bezig houden.

Nu is ons ook ter oren gekomen dat de raketontwikkeling van Noord-Korea dusdanig snel gaat dat ze in staat zijn om de westkust van Amerika te bombarderen. Zoals u hoogst waarschijnlijk ook weet vermoeden wij ook dat Noord-Korea in staat is een atoombom te maken.
Moet u zich eens proberen voor te stellen wat een ellende die combinatie zou kunnen opleveren.
Zoals u ongetwijfeld begrijpt, zijn wij dus ook druk bezig om uit te zoeken of er nog sancties zijn die we nog niet hebben ingezet, zodat Noord Korea begrijpt dat wij hiervan niet gediend zijn.

En alsof we het nog niet druk genoeg hebben moest de Paus ook voor commotie zorgen. Paus Benedictus zei deze week dat de homoseksuelen de ‘essentie van het menselijke wezen’ vernietigen. Helaas was dit nog niet alles. Kort na deze opmerking zei hij in zijn kersttoespraak dat het homoseksuele huwelijk een bedreiging voor de wereldvrede is, net als abortus en euthanasie.

Naast al deze ellendige gebeurtenissen heeft onze coalitiepartner deze week ook nog laten weten dat het nog enorm veel bezuinigingsmaatregelen door de Tweede en de Eerste Kamer heen moet zien te krijgen.
Hij is bang dat als het met die maatregelen net zo gaat als met eerdere voorstellen dat dit kabinet toch niet zo lang in leven zou blijven als dat wij beiden graag willen.
U snapt dat wij best wel willen helpen maar dat ook wij onze prioriteiten moeten stellen.
Stel dat wij Syrië zouden helpen dan wordt Rusland heel boos en dan volgen er vast sancties op onze actie. U begrijpt dat wij Nederland en de Nederlanders niet zomaar in deze positie willen brengen.
Misschien kunt u in het vervolg wat beter nadenken over de gevolgen van het uitzenden van een uitspraak zoals van deze moeder.
De uitspraak, wij worden afgeslacht en de wereld kijkt toe, doet namelijk het beeld oproepen dat wij gewoon niets doen.
Het geeft het beeld van een wereld die naar de tv kijkt om vervolgens alleen maar te roepen hoe erg het allemaal niet is en daarna een boodschappenlijstje voor het avondeten gaat maken.
Dit vinden wij niet eerlijk.

Met vriendelijke groet,


Kabinet Rutte II

PS
Als jullie dan toch per se iets willen veranderen door te filmen raad ik jullie aan om oude, christelijke bultruggen met een homoseksueel huwelijk in een klaslokaal in Syrië te filmen.
Eén ding kan ik u dan garanderen en dat is dat u daar iedere politieke partij mee raakt en dat er dan vanzelf iemand roept; ‘ Ze gaan daar allemaal dood als wij niets doen om het te stoppen…’.

Schrijver: Angels choice, 27 dec. 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,7 met 3 stemmen 176



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
angels choice
Datum:
2 jan. 2013
Email:
angelschoicelive.nl
eenieder bedankt voor het lezen! Een beoordeling of een reactie (opbouwende kritiek) zou ik enorm waarderen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)