Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dokter Gruwel In Duitsland

Ooit was de Nederlandse neuroloog, volgens de baas van een ziekenhuis in Twente vanavond in Nieuwsuur, een goed arts. Ergens geraakte dokter Jansen Steur compleet de weg kwijt. Hij verwoestte op gruwelijke wijze vele levens in de veilige, nette en prettig collegiale omgeving van een gerespecteerd ziekenhuis.

En nu werkt deze in Nederland formeel uitgekotste medisch specialist in Duitsland. Steel een reep chocolade, beledig een koe, of sla een drukke parkiet dood, dan zit je rap in een cel te wachten op taakstraffen. Of op een pittig voorwaardelijke veroordeling. Maar witjas Jansen Steur gaf mensen bewust foute en vreselijke diagnoses van Alzheimer mee en loopt nog steeds fijn vrij rond. Nu blijken er door hem ook onnodige hersenoperaties te zijn verricht.

Je denkt, dat wordt een volksgericht. Je weet zeker dat het land moord en brand schreeuwt en de ouderwetse beul in ere wil herstellen, die met strop en hennep de ophanging gaat voltrekken. Deze wetenschapper heet nog steeds verdachte. Terwijl de horrordossiers van bewust fout medisch handelen zich al lang opgestapeld hebben.

Maar nee, alles sukkelt weer door. De heel erg foute neuroloog gaat beschaafd sprekend verder in Duitsland. In zijn degelijk Duitse sportauto kijkt hij vast vermoeid en licht aristocratisch door de voorruit, naar de eindeloze autobanen, die hem ruimte bieden om zijn dubieuze talenten, voor genezing van de zieke mens, in diverse plaatsen bot te vieren.

Worden wij niet diep van binnen onverantwoord en primitief laaiend om zoveel schreeuwend onrecht. Is dit geen vorm van klassenjustitie? Is dit eigenlijk nog wel goed uit te leggen, als je ziet welke drama’s deze medische specialist heeft veroorzaakt? En dat ook nog eens jarenlang onder de paraplu van wegkijkende bestuurders, geïntimideerde verpleegkundigen, en meewerkende collega’s, die te weinig klokken hebben geluid.

De klassieke boef is hier een zogenaamd elegante verschijning, die dokterspapieren heeft, waarmee hij in een lange reeks van jaren zijn vak tot een aanfluiting heeft gemaakt, en patienten diep in het ongeluk heeft gestort. Oppakken, deze levensgevaarlijke ‘dokter’. Later kunnen de deskundigen wel gaan bekvechten over de psychische of fysieke oorzaak van het hopeloze falen van deze dokter. Maar eerst: oppakken en vastzetten.

Schrijver: Len Cornelis, 5 januari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 60 stemmen 481Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
8 januari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Nee mannen, Len en Jacob,
die man is niet gek, die man is slim!!
"Wij"... de Nederlandse rechtstaat die is GEK!
De Duitsers gaan ons dat lesje goed in peperen.
Let maar op! En gelijk hebben ze.(deze keer!)
Naam:
Len Cornelis
Datum:
6 januari 2013
Inderdaad, Jacob, jouw bericht, van zo lang geleden, illustreert ook onze moderne tijd. Ook deze kent vormen van ongelijke behandeling bij duidelijk onrecht. Zoals de ontslagen magazijnbediende met strafkorting op uitkering voor werkloosheid, bij verkeerd invullen werkbriefje. Met daar tegenover, de afgetreden bestuursvoorzitter met tonnen salaris voor de jaren tot aan zijn riante pensioenperiode.
Naam:
Jacob
Datum:
5 januari 2013
Email:
tijsterblomlive.nl
Ik moet nu weer denken aan een voorpagina van het Algemeen Dagblad, ik geloof zo'n vijfenveertig jaar geleden.
Op die voorpagina stond groot het bericht dat een groepje radiologen die volgens de aanklacht voor tonnen de boel hadden getild, waren vrijgesproken omdat geen sprake was van fraude, maar van verschrijvingen. Deze hoogopgeleide figuren hadden zich gewoon vergist en helemaal zonder opzet de nodige tonnen waar ze geen recht op hadden in hun zak gestoken.
Onderaan diezelfde pagina stond een berichtje waarin werd vermeld dat een bromfietsmonteur die vijftig gulden van zijn baas had gestolen, tot zes maanden gevangenisstraf was veroordeeld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)