Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 663):

Wat ik hoop voor 2013

Allereerst een gelukkig Nieuwjaar voor ALLE zwoegers op deze site. Zeker dat ze allemaal een bestseller publiceren. Dan hoeven ze niet meer jaloers te zijn op mij.
Al lees ik uit principe geen reacties meer, toch verneem ik zo nu en dan dat er heel wat redeloze kritiek op mijn columns is. Daar heb ik lekker lak aan. Die mensen hebben niets beters te doen. Als je wat presteert heb je het veel te druk om te zeveren.

Eigenlijk vind ik het wel prettig, zo krijg ik veel aandacht. Ook negatieve reacties trekken aandacht. Er zijn nu al weldenkende mensen die een bundel van mijn columns willen uitgeven. Misschien krijg ik ook een aanbieding om een regelmatige bijdrage te leveren voor een bekende krant.
Jongens doe dus je best dan wordt het met jullie vast ook nog wel wat.
Natuurlijk wens ik ook de redactie een gelukkig Nieuwjaar. Die moet uit engelen bestaan. Ik zou gillend gek worden als ik al die rotzooi moest lezen die gefrustreerde werkers bij die geduldige mensen onder de aandacht brengen.
Wat zou ik de delete toets vaak gebruiken.
Zelf heb ik via deze site veel aandacht gekregen. Mijn volgende boek vordert gestaag. Daar zal ik geen reclame voor hoeven te maken. Natuurlijk laat ik nederlands.nl niet in de steek. Goede bijdragen steunen de redactie.

Knottnerus lees ik graag en die zal ook wel een boek gepubliceerd hebben.
Hendrik Klaassens is een geweldenaar. Zijn beschouwingen en zijn blog zijn vol geplaatst met juwelen van schrijfkunst. Hendrik kan wel drie boeken samenstellen.
Er zijn nog wel meer goede publicisten op de site, maar ik heb geen tijd om alles te lezen.
Nu moet ik weer verder aan mijn boek

Critici: hier is jullie voer. Aanvalluh!

Schrijver: Eelt, 8 jan. 2013


Geplaatst in de categorie: literatuur

2,8 met 95 stemmen 649Er zijn 14 reacties op deze inzending:

Naam:P. Aasei
Datum:14 jan. 2013
Bericht:Kiest er hier iemand eieren voor zijn geld?
Pasen duurt nog even hoor!
Reageren mag iedereen en overal, alleen de redactie
maakt uit wat er geplaatst gaat worden.
Afspraken maken... ga toch heen.

Naam:Eelt
Datum:14 jan. 2013
Emailadres:a.renselaarsimpc.nl
Bericht:Beste opponenten, ik zou niet meer reageren. Nog een keer doe ik dat wel. Mijn verzoek is om geen reacties meer onder publicaties van Hendrik en mij te plaatsen. Wij doen dit ook niet onder die van jullie. Wapenstilstand?

Naam:Dyenne
Datum:14 jan. 2013
Emailadres:dyenne72home.nl
Bericht:Beste Eelt,
Wat een lofprijzingen in deze column. Ik wou dat ik zo aangeprezen werd door jou, dan zou mijn boekje nog meer aandacht krijgen.
Het is te prijzen in Hendrik dat hij zichzelf geen geweldenaar noemt.Hiermee laat hij zien hoe eerlijk hij is.

Je hebt gelijk hoor dat de redactie engelen geduld moet hebben om al die inzendingen te lezen en alle reacties.

Naam:Fonger Betjes
Datum:14 jan. 2013
Bericht:Sinds wanneer is sarcasme reden voor een 'beschuldiging' op een volwassen schrijfsite? Maar het wordt nog gekker. Nu al 'verbiedt' Klaassens reacties van een medeschrijver. Treurig en wereldvreemd.

Naam:Hendrik Klaassens
Datum:13 jan. 2013
Emailadres:klaassens38zonnet.nl
Bericht:Hans: we hebben al hele discussies gehad over stukjes die m.i. van inferieure kwaliteit zijn, maar door jou fervent werden verdedigd. Ik heb geen zin die discussies nog eens over te doen. Het leidt alleen maar tot een patstelling.

Mijn beschuldiging aan jouw adres luidt dat je Eelt heel vaak op een sarcastische manier hebt bekritiseerd. Daar moet je gewoon mee stoppen. Overigens is het mij welkom dat je geen discussie meer met mij aangaat. Ik wil beslist geen reacties meer van jou ontvangen, noch onder jouw eigen naam, noch onder een pseudoniem.

Naam:Hans Mooi
Datum:13 jan. 2013
Bericht:Natuurlijk, ik had het kunnen weten. Klaassens weigert in te gaan op mijn verzoek om aan te geven waar ik lovend over stukjes van inferieure kwaliteit zou hebben gedaan. Nee, hij presteert het zelfs om me nu te betichten dat ik diezelfde inferieure stukjes pesterig, kleinerend en sarcastisch zou hebben bekritiseerd. Welja!
Ik geef het op. Met zo iemand op een open, faire manier te discussiëren, blijkt niet mogelijk.
Ik zal dus niet meer ingaan op welke nieuwe krompraat van hem dan ook.

Naam:Hendrik Klaassens
Datum:12 jan. 2013
Emailadres:klaassens38zonnet.nl
Bericht:Dorknoper, Hans: ik heb het nagekeken.
Op 30 augustus van het vorige jaar begon een eindeloze serie pesterige, kleinerende commentaren van Dorknoper en 'zenzibel' op de columns van Eelt. Nooit eerder heb ik zulke sarcastische opmerkingen op deze site zien maken. Jullie reacties in dit topic zijn dan ook ongeloofwaardig.

Dorknoper, in jouw eerste reactie laat je het voorkomen alsof ik de loftuitingen van Eelt nooit heb gerelativeerd en mijn reactie hier een doorbraak zou zijn. Onzin. Zo schreef ik op 1-11-2011 al onder mijn beschouwing over Halloween: "Beste Eelt, je bent een goede vriend, maar besef wel dat ik lang niet alles weet. Van sommige onderwerpen weet ik veel af, maar dat zijn er maar een paar. Daardoor is er voor mij nog heel veel te leren en te ontdekken."

Dorknoper: wat ik bij jou vaak merk, is dat je in eerste instantie gematigde kritiek laat horen, maar daar kennelijk zo'n absolute waarde aan toekent, dat je daarna grof gaat uithalen als een ander het niet met jou eens is. Dat is voor jou heel karakteristiek.

Naam:Dorknoper
Datum:10 jan. 2013
Bericht:Hendrik, jouw op 'gepaste wijze reageren', dat kennen wij wel. Haastig laat je dan ongewenste kritiek of reacties gewoon weghalen. Of bedoel je
met 'gepaste wijze', het kritisch waarderen van andere bijdragen? Dat weiger ik te geloven.

Eerder las ik jouw integere bedenkingen hierover. Dus dat sluit ik gevoeglijk uit. Blijft over: laten weghalen. Ik zeg: doen. Maar ga vooral door, door, en door, met lappen tekst en redeneringen vanuit het ongerijmde. Houd moed, dan komt het ooit wel goed. In ieder geval stop ik met deze 'discussie'. Dat scheelt weer.

Naam:Hans Mooi
Datum:10 jan. 2013
Emailadres:hansmooiziggo.nl
Bericht:En nou meneer Klaassens eens zien of u werkelijk enig niveau van discussiëren hebt: toont u mij waar ik 'blogjes die zowel inhoudelijk als stilistisch ver onder de maat zijn', van lovend commentaar voorzie.
Ik ben benieuwd hoe u zich hier weer uit zult draaien.

Naam:Hendrik Klaassens
Datum:10 jan. 2013
Emailadres:klaassens38zonnet.nl
Bericht:Hans: jouw gladde stijltje doet bijna komisch aan, maar wat je schrijft vind ik nogal vilein. Jij en 'Dorknoper' laten je vaak lovend uit over blogjes die zowel inhoudelijk als stilistisch ver onder de maat zijn. De enige reden daarvoor is de warme verstandhouding die er over en weer bestaat.
Ik vind het dan ook hypocriet om te spreken van 'de ongezond aandoende symbiose Klaassens-Eelt'. Je zou je werkelijk voor jouw woorden moeten schamen.

Naam:Hans Mooi
Datum: 9 jan. 2013
Bericht:Het is inderdaad voorstelbaar dat loftuitingen van iemand als Eelt (die overigens een tijdje geleden Kuryakin als allergrootste literator hier bestempelde) als enigszins pijnlijk ervaren worden en het siert Klaassens dat hij zichzelf terecht als niet zo'n geweldige schrijver typeert.
Hij houdt al tijden, om welke duistere reden dan ook, Eelt een onkritische hand boven het hoofd en zal waarschijnlijk worstelen met aanvechtingen om de bijdragen van Eelt op hun werkelijke merites te beoordelen. Het pijnlijke om een vriendje de waarheid te zeggen leidt kennelijk tamelijk automatisch tot relativeren van eigen capaciteiten.
Het is nu maar te hopen dat die ongezond aandoende symbiose Klaassens-Eelt langzamerhand gaat verdwijnen en dat de aspiraties van Eelt ontdaan worden van megalomane erupties en hooguit gestalte zullen krijgen in stukjes in de buurtkrant.

Naam:Hendrik Klaassens
Datum: 9 jan. 2013
Emailadres:klaassens38zonnet.nl
Bericht:Dorknoper: iemand, die er een gewoonte van maakt om alles, wat maar enigszins negatief kan worden uitgelegd, bij elkaar te sprokkelen en onder de dekmantel van een pseudoniem online te zetten, komt m.i. geen geloofwaardig oordeel toe over de vriendschap tussen twee schrijvers.

Ik ben ervan overtuigd dat jij met deze belerende reacties vooral jouw eigen geloofwaardigheid aantast. Daarom stel ik geen prijs op verdere reacties van jou, al of niet onder pseudoniem. Doe je dat toch, dan zal ik op gepaste wijze reageren.

Naam:Dorknoper
Datum: 9 jan. 2013
Bericht:Erg jammer, dat de openlijk beleden vriendschap tussen Hendrik en heer Eelt niet voorkwam, dat oorverdovende, soms wederzijdse, overdreven loftuitingen, de geloofwaardigheid van beide schrijvers onder druk hebben gezet. Zeker voor de argeloze lezer.

Goed, dat Hendrik thans een passende reactie geeft. Zij het aan de erg late kant, want, de bijna ironisch overkomende, lofprijzingen van heer Eelt lezen wij hier al bijna een jaar. Ongetwijfeld bedoelt heer Eelt dit goed. Maar lezers en schrijvers hebben hier slechts woorden om zich een oordeel te vormen. En dan zijn goede bedoelingen een mager excuus voor zeer onhandig manifesteren, als ik dat zo mag stellen.

Naam:Hendrik Klaassens
Datum: 8 jan. 2013
Emailadres:klaassens38zonnet.nl
Bericht:Beste Eelt, je noemt mij een geweldenaar en roemt mijn schrijfkunst. Ik weet dat je het goed bedoelt en waardeer jouw woorden. Toch moet ik in alle openheid zeggen dat ik me niet zo'n geweldig goede schrijver vind. Over sommige artikelen en verhalen ben ik wel tevreden, maar lang niet over alle. In feite ben ik nog steeds bezig om bij te leren. Ik geniet trouwens wel van het schrijven en wil er nog graag lang mee doorgaan.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)