Inloggen
voeg je column toe

Columns

"Hands" bij voetbal en Ernst

Wat iedereen wel gehoord heeft, de scheiding van het voetbal- echtpaar. Nou moet ik om te beginnen eventjes kwijt dat ik niet alleen niks heb met voetbal, maar met dit echtpaar nog minder, dus wakker liggen van dit verhaal, is mij bespaard.

Natuurlijk is het een ander verhaal als er kinderen in het spel zijn, want iedereen weet, dat kinderen een trauma, een speelbal en een object verworden bij een echtscheiding maar gelukkig is daar tegenwoordig genoeg hulp voor voorhanden, dus dat zal allemaal wel goed komen. Wat me wel steekt is niet alleen dat het uitgemeten over straat gaat, dat het hele hebben en houden van het koppel op straat komt te liggen maar wat bovenaan staat is dat Rafael niet zo slim bezig is geweest, vooropgesteld dat de geruchten die de ether ingezonden werden ook op waarheid berusten.

Kijk, klappen uitdelen is niet goed, tikken geven aan je partner is uit den boze en al ben je nog zo in een soort van mineur je houdt te allen tijde je handen thuis, dat had hij met de sport in zijn achterhoofd, toch wel kunnen weten, tenslotte mag je bij voetbal ook je handen niet gebruiken, want dan wordt er gefloten, tenslotte is het dan HANDS wat de scheidsrechter roept, toch? Nee stom is dit allemaal wel en het laatste zal er nog zeker niet over gemeld zijn, daar ben ik zomaar van overtuigd, en om het verhaal compleet te maken, gaat nu voetbal echtpaar nummer 2 ook beginnen om van elkaar af te gaan, is er sprake van besmetting? Wie zal het zeggen. Toch zitten er altijd 2 kanten aan het verhaal, zo eerlijk moet iedereen wel zijn, HANDS of geen HANDS want er zijn mensen die op een dermate manier het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen dat je handen een soort van een eigen leven gaan leiden, en tja dan is een tik zo uitgedeeld, helaas!

Maar ik laat nu het voetbal of de HANDS actie voor wat het is en wilde toch ook eventjes bij de dokter langs, die Ernst, die eigenlijk vreselijk bezig is geweest, die mensen foute diagnoses heeft gegeven die verkeerde operaties verrichtte en er mooi mee wegkwam, die weliswaar hier in ons land niet meer aan de slag kwam, maar die over de grens wel weer aan het werk kon in de hersens van de Duitsers om precies te zijn, heel link en heel gevaarlijk het zal je dokter maar zijn de man, naar wie je opkijkt, omdat ie een bul heeft, tenslotte keek je er tegenop, is iemand met een bul iemand die gestudeerd heeft en dus maatschappelijk gezien een paar treetjes boven ons staan, tenminste zo heb ik het geleerd.

Als mens natuurlijk niet, want als mens, mag deze man niet eens een bloknootje hebben om op te schrijven laat staan dat ie recepten mag beheren. Nee, het is een gevaarlijk wereldje dat kleine wereldje waarvan wij met zijn allen weten dat er behoorlijk veel geld in omgaat, want wie ie er nu blij van de omvang van de premies die per jaar worden betaald? Niemand toch? En dan te weten dat zo’n kwakzalver volkomen fout dat geld inde, geld voor foute diagnoses en voor foute operaties, voor foute ingrepen en zo kan ik nog wel even doorgaan! En dan waren ook zijn zogenaamde papieren in orde, maar een houdbaarheidsdatum, of een streepjescode die zat er niet op, daar las men overheen, als je hier een rijbewijs hebt moet je na 5 jaar verlengen, zo heet dat geloof ik, maar een bul, van zo’n bullebak, die is dus onbeperkt houdbaar, die kun je gebruiken tot in de eeuwigheid amen, het is eigenlijk te gek voor woorden, dat iemand met zo’n vak nog aan de slag mag, dat wens je je ergste vijand niet toe toch? Kwakzalvers zijn toch eigenlijk alleen maar van een paar eeuwen geleden? Die werkten toen toch vanuit een klein achterkamertje en deden dingen die niet mochten onder de noemer van, tja welke noemer dan ook? Nee hoor in deze tijd is het mogelijk om een kwakzalver gewoon aan het werk te laten en in hersens te laten zoeken en peuren allemaal volkomen legaal, ik snap het allemaal niet meer, U nog wel?

Deze man moet eerst eens goed worden onderzocht, want U weet net als ik dat bij elke zaak die aanhangig wordt gemaakt bij de overheid er altijd eerst gekeken wordt of iemand wel helemaal lekker in zijn hoofd zit, of ie wel normaal is en of ie wel aangerekend kan worden wat hem ten laste wordt gelegd, tegenwoordig kun je zomaar voor elkaar krijgen dat je onberekenbaar wordt geacht en tja, dan zit de wet weer anders in elkaar, dan krijg je geen echte straf maar een soort van taak- straf dan is de zaak en de rechter een stuk milder in zijn uitspraken, misschien is dat dan wel de reden dat ie juist op dat gebied zo aan de slag gebleven is, dan kan ie de rechter altijd vakkundig van termen voorzien en ook in zijn eigen geval EIGEN RECHTER en eigen advocaat spelen, wie zal het zeggen. Het is alleen lastig voor patiënten om erachter te komen wanneer een arts is, wat ie zou moeten zijn, wanneer een specialist is, waar hij in is gespecialiseerd, het blijft een duistere zaak in elk geval en we moeten er niet te lang bij stilstaan want voor we het weten zijn ook wij gehersenspoeld en dat willen we niet natuurlijk!

Schrijver: An Terlouw, 12 januari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 7 stemmen 242Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ivan Grud
Datum:
13 januari 2013
Email:
grud-ivanhotmail.ph
Kijk An, als er nu net zoveel Bullen waren uitgegeven als rijbewijzen, dan waren die ook bijv. jr geldig, vernieuwen is kassa, maar.....
En V/d Vaart was in zijn beginperiode een heethoofd op het veld, en zij is een sensatiebakkie, je hebt mensen die kicken er op, toch ?
Naam:
Marijke Vos
Datum:
12 januari 2013
Email:
marijke.voshome.nl
Mooi stuk An goed en raak geschreven meid..!
Ja als je het allemaal zo eens op een rijtje zet, komen we schoolpleinen te kort, want de rijtjes zijn niet meer van de lucht. Het ergste is inderdaad dat geval van die Herr Dr Frankenstein!
Ja daar zul je maar bij terecht komen...toch gek en vreemd dat hij zolang zijn gang heeft kunnen gaan en ik vermoed hier ook méér achter, want dit is echt niet normaal.
Enfin....weer mooi geschreven, An: goed gedaan en het stemt wederom tot nadenken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)