Inloggen
voeg je column toe

Columns

KAALSLAG.....

De snor is terug! Eindelijk. Jarenlang zat hij in het verdomhoekje maar hij is terug op het toneel. Bezitters van het kleinood zijn echter niet langer mannen. Vrouwen zijn bezig met een heuse inhaalslag. Noem het een hype, een trend of verklaar het vanuit het feminisme. Bij een glazen plafond hoort tenslotte een bosschage op de bovenlip. Kwestie van gelijke monniken (v) gelijke kappen. Zaak van minder onderscheid voor een talentvolle meid. Terwijl elke vorm van beplanting tussenbeens en lichaamsbreed door beide seksen pijnlijk met hars wordt ontworteld of met gel en mes wordt weggekapt. Gelukkige bijkomstigheid: schaamluis heeft dan geen levensruimte meer. Vervelende parasieten.

Scheren van de ‘schaamstreek’ is een secuur klusje. Het laatste wat je daarbij kunt gebruiken is haast. (“Snoesje, ik trek het niet meer!”) Voordat je het weet schiet je uit en heb je een pijnlijke snijwond. Neem daarom de tijd en scheer met een vaste doch rustige hand. Eén van de meest gemaakte fouten is dat je een bot, vies en veelgebruikt scheermesje gebruikt. (“Lieveling, ik heb nog wel een mesje voor je!”)

Als je schaamhaar nog op volle lengte is, moet je het eerst bijsnoeien voordat je met een scheermes aan de slag gaat. Zeep in met een goede PH-neutrale scheergel. Smeer na het scheren met babycrème (“Poepie, waar is mijn gezichtscrème?”) en scrub regelmatig de geschoren huid. Geen extreem grove scrubgel gebruiken! (“Schatje, hier heb je de brandzalf!”) Fijn, nu is er echt zicht op de werkelijkheid.

Historisch werden snorren ter afschrikking gedragen door militairen tegen al te gretige vrouwen. Jongere mannen en lagere rangen paradeerden met kleine snorren. Naarmate een man in rang opklom werd zijn snor dikker, voller, bossiger en zijn bek groter totdat hem uiteindelijk werd toegestaan een steeds vollere baard te dragen. Misdadigers Jozef S. en Saddam H. droegen hun borstelsnor met trots en massamoordenaar Adolf H. hanteerde zijn dikke vierkante bloksnor met verve. Hetzelfde sieraad geeft anno 2013 dictator Robert Mugabe net dat extra vleugje warmte en toegankelijkheid.

Via Twitter heeft een wijkagent excuses aangeboden voor een bericht over een verdachte vrouw inclusief snor. Nadat van twee meisjes hun telefoon werd gestolen stuurde agent Ton S. het bericht rond dat de daders twee buitenlands sprekende vrouwen waren waarvan een met snor. De diender verdient promotie op staande voet met zo’n accuraat signalement. “Het was het signalement ik van de meldkamer kreeg”, legt hij uit. "Sorry, ik stelde met deze grap vrouwen met snorren in een kwaad daglicht. Humor over een groep vrouwen die het al moeilijk genoeg heeft. Excuses hiervoor".

De juiste disciplinaire maatregel voor deze slapjanus is de gedwongen dracht van een Dali-snor. Een signalement kan niet duidelijk genoeg zijn. Ook vrouwen met overbeharing gaan op dievenpad. De ene keer voor een iPhone 10, dan weer voor een scheerapparaat. Overigens, dames en heren met snorren horen niet in het straatbeeld. Is aanstootgevend, misselijkmakend en het vervuilt de openbare ruimte. Dus criminelen (m/v) scheer je weg; ga epileren, bleken of laseren.

Schrijver: clabamsk, 15 jan. 2013


Geplaatst in de categorie: humor

3,0 met 6 stemmen 182Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)