Inloggen
voeg je column toe

Columns

Regering pikt ons Zwitserlevengevoel

Nu ik gezien heb hoeveel de regering van mij gaat stelen, terwijl het al zo verschrikkelijk was, ga ik wat tips geven voor mensen die niet mijn kasseiharde mentaliteit hebben. Ik trek gewoon wat vodden aan, smeer vuil op mijn gezicht en ga staan te bedelen. Hier let de politie natuurlijk wel op, maar als ik zo'n dwaas in uniform zie aankomen ben ik zo verdwenen.
Natuurlijk ga ik niet in rijke buurten op begunstigers staan te wachten maar in achterstandswijken, die mensen kunnen van hun armoede nog wel wat missen.
Voor de mensen met een zachte mentaliteit heb ik ook het een en ander bedacht.
Blijf gewoon in bed. Je bespaart met deze waanzinnige kou een aardige duit aan stookkosten. Als je slaapt voel je de honger niet knagen. Neem iedere keer als je wakker wordt twee paracetamols, je slaapt weer als een roos. Het is een heerlijke gedachte dat je niets hoeft. Je gaat zelfs minder naar het toilet hetgeen een enorme waterbesparing geeft.
Zeg de krant op, zet geen tv aan. Blijf het grootste gedeelte van de dag in bed.
Zet ook je telefoon af. Ontvang geen bezoek, vooral niet van je kinderen. Die willen je alleen maar op andere gedachten brengen.
Als de Markt bijna afgelopen is ga dan de restanten voor een luttel bedrag kopen.
Als je toch nog wat ontspanning wil, maak dan een dartbord met de portretten van Samsom en Rutte er op. Gebruik wel echte pijltjes. Zo doe je toch nog wat aan sport en raak je nog wat frustratie kwijt.

Het bed blijft echter het belangrijkste. Als je nog een partner hebt kan dat heel gezellig worden. Zolang dicht bij elkaar laat misschien de passie weer oplaaien. Denk maar dat je een prachtige filmster in je armen houdt. Ogen stijf dichtknijpen dan lukt het wel. Voor de mannen raad ik Linda de Mol aan. Denk vooral aan die glimlach van vrouwtje De Mol.
Begin ook een koopstaking, wat je niet strikt nodig hebt schaf je niet aan.
Als de economie dan toch kapot moet draag dan je steentje bij.
Steek 's avonds geen licht aan, laat ook de verwarming uit. Trek gewoon twee jassen aan, uit de tijd dat je het nog redelijk goed had.
Neem maar eens in de twee weken een douche. Nog gezond ook, je raakt veel beter tegen bacteriën bestand. Zo heb je ook die dure zorg niet nodig.
Denk vooral niet aan de tijd dat je hoge premies voor een goed pensioen moest betalen. Dat wekt frustratie.

Denk aan de nuttige dingen die onze regering met je geld doet.
Natuurlijk ook aan Europa waar we zwaar aan moeten offeren en waarvan de leiding vindt dat we meer in de schatkist moeten hebben, zodat zij er meer uithalen kunnen.
Er valt al met al nog een hoop te genieten, als je mijn tips maar opvolgt.

Schrijver: Eelt, 16 jan. 2013


Geplaatst in de categorie: economie

2,2 met 16 stemmen 377Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)