Inloggen
voeg je column toe

Columns

Winter: Plezier , maar vooral ellende

Jammer, ik ben oud genoeg om me de winter van 1963 te herinneren. Er was nog niet zoveel overlast, hoewel het de strengste winter van de eeuw was. De ellende is pas ontstaan in de moderne tijd. Iedereen rijdt in iets wat op een auto lijkt. Dat was toen nog niet. Er waren ook geen massamedia, die ons voortdurend aan het hoofd zanikten hoe koud het wel was.
Tegenwoordig kun je niets meer lezen of bekijken of het gaat over de ijspret. Die kwallen hebben weer een item waar ze over zeuren kunnen. De voorbereidingen voor de Elfstedentocht en onbenullige schaatsritjes worden breed uitgemeten.

Nooit wordt er gepraat over de slachtoffers zoals oude mensen die thuis opgesloten zitten omdat ze - terecht - niet naar buiten durven. De verwarming hoog genoeg zetten durven ze ook niet, eveneens volkomen logisch. De armoede onder de inactieven is groot. Hun uitkering is al jarenlang niet aangepast aan de stijgende prijzen. Zo'n 20 jaar geleden vonden de mensen dat ze het goed hadden met alleen een AOW of weduwepensioen. Ieder jaar is er vanaf gejat.

Bij voorkeur wordt op voetpaden de gladheid niet bestreden. Door de vele botbreuken stijgen de zorgkosten weer en dan hebben de grote denkers die ons niet regeren, doch uitsluitend pesten weer een reden om over inkomensafhankelijke premies te zeuren. Voor een groot deel is deze reeds afhankelijk van het inkomen. Voor werkenden betaalt de werkgever, maar er moet wel belasting over betaald worden. De mensen die gepensioneerd zijn en een heel leven zwaar betaald hebben om na een leven van hard werken nog wat te kunnen genieten, betalen het zelf. als je zoveel betaald hebt dat je een redelijk pensioen hebt, moet je extra betalen. Zo zullen de zorgkosten nooit dalen.
De mensen ergeren zich wel doodziek.

Die voedselbanken hebben geen nut. Er zitten alleen maar afgedankte spullen in zo'n pakket. Vooral vermageringsmiddelen zijn geliefde producten om weg te geven.

De volgende keer ga ik niet meer stemmen. Het is zinloos om op iemand te stemmen, die alleen aan zijn eigen loopbaan denkt. Ik hoop dat ze van dat lopen zwerende blaren krijgen. Geen liefde blijft men zo trouw als die voor zichzelf sprak een zekere Thomas More. Het is duidelijk dat politici het meest van zichzelf houden. Er is geen andere bevolkingsgroep die tot zoveel laagheid in staat is om zichzelf te bevoordelen als juist die goocheme kletskousen.

Wat er van de 'rijke' ouderen gestolen wordt komt niet bij de armen terecht, maar in een bodemloze put.
Nog even en de gaarkeukens komen er weer.

Over de Elfstedentocht heb ik vorig jaar een column geschreven op deze site.
De titel is 'IJspret.' Ik kan er nog aan toevoegen dat ik hoop dat een stel hoogwaardigheidsbekleders door het ijs zakt. Ze moeten wel gered worden anders hebben we weer veel gezeur van de media. Als het zootje gered wordt kan de tv dit weer eindeloos herhalen en ik weer een keer lachen.
Vertwijfeld vraag ik me af of er niets anders meer is dan de kou om over te leuteren. Waar zijn de terroristen? De crisis? Waarom blijft de kou het nieuws? dat merken we zelf ook wel. Ik ga tenminste nu naar bed en ga lekker over de zon dromen.

Schrijver: Eelt, 18 januari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 10 stemmen 228Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Irmlinda de Vries
Datum:
20 januari 2013
Email:
irmart140xs4all.nl
Dit is wat ik ook altijd een crime vind aan de winter, kinderen die levenloos onder het ijs worden gevonden, ouderen die hun heup, pols of iets anders breken, etc.
En dan te bedenken dat het strooizout al enkele jaren op rantsoen is gezet... Nauwelijks noemenswaardige veiligheidsmaatregelen. In de alpen passen de mensen zich aan het barre winterweer aan, zouden we hier ook kunnen invoeren. Dat bespaart eenieder een hoop ellende!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)