Inloggen
voeg je column toe

Columns

Sprookjeshuwelijk

‘Mijn man praat niet. Hij komt thuis, zegt nauwelijks iets en duikt achter de computer’.
Een vrouw is zich meestal niet bewust van haar dominantie als ze een woordenvloed uitstort over haar man. Het komt nogal eens voor dat zij zich niet gehoord voelt en zichzelf als slachtoffer ziet. Dat haar man gebukt gaat onder haar woorden, komt nauwelijks in haar op. Terwijl vrouwen van zichzelf beweren dat ze zo empathisch zijn. ‘Mijn man is een botterik, ik ben veel gevoeliger.’’

Neem Silvie en Rafael. Hij slaat haar op een feestje (de bekende druppel) en the party is over. Einde huwelijk. Ik heb het te doen met Rafael. Slaan is immers voor de machtelozen. (ook al is het uit den boze).
Ik wed om mijn rechterarm (heb de linker momenteel gebroken) dat ze hem gek gemaakt heeft met haar woorden.

Als er iemand goed gebekt is, is het Sylvie van der Vaart. Ze heeft er haar beroep van gemaakt. Sylvie kan er niets aan doen. Vrouwen zijn geneigd veel te praten. We stellen veel vragen, zijn soms suggestief om de ander te peilen. Vrouwen zijn 80% taalcentrum en van nature meer gericht op woorden.
We stellen onszelf gerust door ons hardop te uiten. Het lucht op. Vervolgens zit de man ermee en voelt deze woordenstroom nogal eens als een aanklacht, en trekt zich terug.

Mannen in een relatie zijn op hun hoede: wanneer krijg ik het op mijn bord? vragen ze zich af. En dit is niet voor niets. Dan kun je maar beter zwijgen. De meeste mannen vinden vrouwen leuk, totdat ze teveel praat.

Het doet me denken aan een hit uit de vorige eeuw, begin jaren negentig.
‘More than words’, van Extreme. ‘If you show me how you feel, than you wouldn’t have to say that you love me, cause I already know.. ‘’ Laat maar zien dat je van me houdt’.. vrij vertaald: trek je mooiste lingerie aan (of uit) en lach naar me, dan hoef je het niet te zeggen maar laat je zien dat je van me houdt..’’

Ik las een interview met Sylvie waarin ze zei: ‘mannen zijn egoïsten, ze zijn vooral met zichzelf bezig.’
Een waarheid als een koe, zeker.
Buiten dat kan ik geen winkelstraat inlopen of ik word geconfronteerd met een levensgrote, halfnaakte Sylvie.
Ze heeft veel in de spiegel gekeken, althans letterlijk, het lingeriesetje staat haar subliem. Dat ze net zoveel met zichzelf bezig is als haar toekomstige ex staat voor mij vast.

Anders dan in het liedje van Extreme, liet zij zich niet alleen aan Rafael zien, maar zegt ze tegen de hele wereld ‘houd van mij’.
Sprookjes bestaan niet.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 20 januari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 5 stemmen 1.357Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
23 januari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Zoals altijd graag gelezen!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
20 januari 2013
Email:
moi636yahoo.com
Top geschreven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)