Inloggen
voeg je column toe

Columns

Bloed drupt uit mijn tv vandaag

Echt waar? Nee, maar het scheelt niet veel!
Toen ik vanmiddag op VRT2 het journaal bekeek zag in vrijwel niks anders dan nieuws over oorlog, ontploffingen, branden, verkeersongelukken en zo meer. Nog meer dan anders! Dat viel mij gewoon op.
Slachtoffers in close-up of van veraf. Het spookt overal vandaag. Toenemende werkloosheid, tientallen doden door een ontploffing in de kelder van een hoge flat in Mexico, een brug ergens in China kapot doordat een vrachtwagen vol vuurwerk ontplofte toen hij er overheen reed. Resultaat: voorlopig meer dan twintig doden en een schroothoop van dertig meter diep gevallen auto’s.
Syrië in beroering door een aanval uit Israël, ook in Mali dreigende taal over en weer.
Het enige, waar ik vandaag niks over hoorde was, of de zware aardbeving in Chili(eergisteren)al dan niet ook slachtoffers gekost heeft.
Een dodelijk verkeersongeluk van een jongen van 22 greep mij nog het meest aan. De absurditeit van het noodlot ten top! Toen deze de hoek van een straat om fietste verloor hij zijn evenwicht en kwam ten val, net toen daar een bus aangereden kwam. Niet meer te ontwijken, pure pech, mensen in shock! Intriest!

Natuurlijk vergeet ik vast nog een paar nare nieuwsflitsen. Echter, na het zien van zoveel narigheid tegelijk in amper twintig minuten middagnieuws, kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat ik vandaag bloed uit mijn tv zag gutsen. Sorry hoor, maar ik moet even afkicken van het nieuws.
Heeft iemand mij soms nog iets leuks te melden? Liefst iets in de trant van: morgen leven wij met zijn allen in Vrede op onze mooie Planeet Aarde!


Zie ook: http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 2 feb. 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,8 met 6 stemmen 137Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
4 feb. 2013
Zo verbitterd! Ik wil de regering zeker geen stel dwazen noemen. Dat is wel erg grof en uw visie op mensen die vrede verlangen is nog grover. Weet u toch wel wat idioten zijn? Bent u al eens in zo 'n verpleeghuis geweest waar deze medemensen verzorgd worden? Een beetje meer respect graag!
Naam:
Eelt
Datum:
3 feb. 2013
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Beste Suus, je wilde iets fijns lezen: morgen wordt Nederland nog steeds geregeerd door het zelfde stelletje inhumane dwazen.
Advies: kijk geen tv meer. Als het niet gewelddadig is, is het alleen geschikt voor idioten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)