Inloggen
voeg je column toe

Columns

Te vroeg gejuicht?

Ben ik nu zo veranderlijk of is het weer dat? Toen ik een uur geleden mijn postvak in ‘doorliep’, bij gebrek aan een wandeltocht in de buurt, scheen in Breskens de zon. Een vriend mailde rond 9.30 uur dat het bij hem erg somber weer was en dat het in Aardenburg regende. Ik mailde rond 10.15 uur terug en plaagde dat het hier goed weer was. Ongelogen, want op dat moment leek het hier wel hartje zomer. Ik kreeg zelfs zin om even tot aan ons nieuwste strandpaviljoen te lopen. Vanmiddag misschien, dacht ik overmoedig. Hoezo overmoedig? Nou, WeerOnline voorspelde niet veel goeds: rond 11.30 uur regenbuien met kans op hagel.
“Mooi niet! Kijk maar, de zon schijnt!”, dacht ik.
“Mooi wel, kijk maar: het regent!”, dachten ze blijkbaar net zo plagerig hierboven.
“Huh? Hé bah! Spelbrekers!”, bromde ik niet veel later toen ik een treiterig getik tegen mijn keukenraam hoorde.
“Duiveltjeskermis?”, probeerde ik het met mijn plaaggeesten op een akkoordje te gooien.
“Wat staat daar tegenover?”, wilden zij weten.
“Dat ik dan in een veel beter humeur ben en dat komt iedereen in mijn omgeving ten goede!’, blufte ik. Niet dat ik nu met visite in huis zat maar het was te proberen.
“Ok, jij je zin! Laat de zon maar weer van achter de wolken komen. Beter een blije Laurine dan een nijdige Trien!”, zullen ze hierboven wel gedacht hebben. Volgens mijn Flatron pc is het nu 12.21 uur. Mooi verdeeld hé? In Huize Vandepitte schijnt heerlijk de zon naar binnen. Hij verwarmt zelfs mijn rug, wauw! Dat ik dat nog mee mag maken! Lekker hoor! Dat kunnen ze in Aardenburg vast niet zeggen. Hm. Laat ik maar snel ophouden met plagen, anders regent het hier straks nog pijpenstelen! Of ik vanmiddag nog naar dat strandpaviljoen ga? Dat is nog maar de vraag, maar ik heb mijn eerste slag gewonnen, mijn humeur is weer stralend!


Zie ook: http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 4 februari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 124Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
4 februari 2013
Zo is het maar net, An! Graag gedaan hoor! Veel leesplezier en tot een volgende keer.
Naam:
An
Datum:
4 februari 2013
Email:
an.terlouwcasema.nl
Ja Laurine, zo zie je maar weer, het is hier nu 13u40 en de zon schijnt dat het een lieve lust is! En weet je, verschil moet er zijn toch? Dat is er dan ook, graag gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)