Inloggen
voeg je column toe

Columns

Paardenvlees en ander gezeur

Er is zomaar paardenvlees verwerkt in allerlei veel gegeten producten. Plofkippen worden in de ban gedaan. Scharreleieren blijken dat niet te zijn. Wat een zeurpieten zijn we toch.

Onze Moslimbroeders eten liever paard dan varken. Zwijnen die ook al niet scharrelen. Voor de goede orde: ik bedoel niet onze Moslims. Dat zijn bedrogen mensen, die hier het Walhalla dachten te vinden en nu niet eens halal mogen slachten.
Als je het niet weet zit je te smullen, maar nu durft niemand nog een lekkere snack te verorberen. Veronderstel eens dat er paardenvlees in zit of varken dat nooit gescharreld heeft.

Bij mij in de buurt is een slager gevestigd die gespecialiseerd is in het maken van paardenworst. Op vrijdag staan de klanten buiten om deze 'delicatesse' warm mee te kunnen nemen.

Bij gerenommeerde restaurants staat struisvogel op het menu en waterrat.
Vooropgesteld: ik vind een paard te nobel om op te eten. Natuurlijk wordt de boel bedrogen om er meer aan te verdienen. Dit keur zelfs ik af.
Er zijn echter grotere misdadigers. Mijn broer, de duivel hebbe zijn ziel, ging vaak in de nacht op kattenjacht, slachtte de arme dieren en at ze met smaak op. Als ik merkte dat hij zich weer vergrepen had aan het geliefde huisdier van een of ander oud vrouwtje, sloeg ik hem onverwijld op zijn smerige bek.

Er zijn landen waar een bepaald soort honden dood gemarteld worden, omdat die dieren dan beter smaken.
Tijdens de hongerwinter, in de Tweede Wereldoorlog, is menige Bello en Mimi naar binnen gewerkt. Het is een wonder dat er na de bevrijding nog huisdieren over waren. Zelfs zeemeeuwen werden opgepeuzeld.

Natuurlijk moet het bedrog gestraft worden. Verder niet zaniken.
Een mens wordt toch al zo vaak bedrogen. Kijk maar naar al die ouderen die levenslang een torenhoge premie hebben betaald voor een goed pensioen en nu bedrogen worden door regering en wanbeheer. Zelfs mensen die alleen AOW krijgen en daar jarenlang voor hebben betaald, mogen verder creperen van een nog lager bedrag.
Natuurlijk weet ik dat ik hier vaker over geschreven heb, maar nog geen enkele schuldige is gestraft.
Laat dat tuig voor straf voortaan in de bajes alleen kraaien vreten.

Menige wanhopige cowboy heeft vol wanhoop zijn uitgeputte paard op moeten eten, Zeur dan niet over plofkippen en paardenvlees dat nog gezond is.
Help de mensen in nood.
Vernietig Noord Korea en Iran voor ze die atoombommen kunnen gebruiken.
Help Syrië en Mali.

God heeft de mens als kroon der schepping geschapen, als ze zich er niet naar gedragen en God straft niet, moeten wij het doen.
Voer het overtollige vlees aan de mensen die honger lijden.
Schiet ganzen en zwijnen af, die de boel vernielen en geef het heerlijke vlees aan mensen met een minimum inkomen.

Zeur niet aan mijn kop, ik ga mijn geliefde hond slachten en opvreten. Het is feest, er is alweer een boek van mij verkocht. Lekker met een fles whisky er bij.

Schrijver: Eelt, 26 feb. 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

2,5 met 4 stemmen 162Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)