Inloggen
voeg je column toe

Columns

Antibakterieel

Hotelkamers en dode medeburgers lijken vermakelijk met elkaar verbonden. De logees van een hostel in Los Angeles hadden al wel geproefd dat het water raar smaakte, maar waardoor dat kwam? Een raadsel! “Zeker fluor of antibacterieel suikerwater toegevoegd!” Een medewerker beklom zwetend de trap naar de watertanks op het dak. De druk was zo laag. Bleek dat er al minstens twee weken een menselijk kadaver aan het watertrappelen was. “Vingers boven water!”

Een Brits type in het hotel zei tegen CNN dat ze al vond dat het water merkwaardig smaakte, maar ze dacht aan een bijsmaak, typisch voor Amerikaans leidingwater. Bijdehante mutsen die stiff upper lips. “De douche was ook hopeloos”, klaagde ze. “Daar kwam altijd eerst groene smurrie uit voor je kon douchen”. Het hotel blijft open, zolang het water alleen gebruikt wordt om door te spoelen. Van de mond! Het hotel moet dan wel flesjes water aanbieden. Om te douchen…

Leerlingen die de dodelijk saaie opleiding Toerisme en Horeca in Eindhoven volgen, stonden onlangs bij het krieken van de dag enthousiast te kijken. Ze mochten van de politie hun school niet in. In een kamer van het onderwijshotel zou een vent zijn aangetroffen die geheel tegen de natuur in het loodje had gelegd. "Bij ons op school een lijk gevonden? Man, da’s keigaaf!" Politiemensen lopen stage in het instituut met hotelkamers. In de praktijksnuffel is een leergang: “Hotelkamer plus fictief lijk”. Dodelijke lesstof.

De politie heeft de vermoorde man in de herbergkamer aangetroffen. Hij bleek slecht tegen 17 messteken te kunnen. Paniek? “Nee”, zegt hotelmanager. “We hebben een kamer aan de politie ter beschikking gesteld, zodat ze in de praktijk kunnen oefenen met een vermoord corpus”. Voor de ongeoefende politiemensen viel het niet echt mee om sporen op het plaats van het delict écht veilig te stellen. “Jullie hebben er met z'n allen toch iets moois van gemaakt," aldus de hoofdbrigadier die in zijn vrije tijd een cursus scenarioschrijven volgt.

De Zweedse Gotilda die op vakantie was in Kroatië heeft tien dagen vrienden in Zweden in de wachtstand gezet over de hemelvaart van haar geliefde. Zijn ontzielde lichaam hield ze bij zich in haar logement. “Schuif eens op, ik val bijna uit bed!” Säger adjö är smärta (ajuus zeggen is smartelijk). Uiteindelijk verwittigde de vrouw dan toch haar kennissen: “Mijn Alberik is gestopt met knäckebröd eten. Alberik är död!”

Treurende achterblijvers namen contact op met de uitvaartbranche van de locatie waar het paartje verbleef. De politie werd opgetrommeld en de verkleumde Zweed werd uiteindelijk gevonden in de hang-legkast. Aan een klerenhoutje. Autopsie wees uit dat het hart van de persoon gestopt was met gangbaar kloppen. De vrouw bevestigde dat haar maatje rikketikproblemen had. De weduwe zelf werd onder psykiatrisk rådgivning geplaatst. Alverik ging, compleet met kast en houtje, per boot op transport naar het thuisland. Eind goed al goed!

www.clabamsk.blogspot.nl

Schrijver: clabamsk, 27 feb. 2013


Geplaatst in de categorie: humor

4,1 met 7 stemmen 166Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)