Inloggen
voeg je column toe

Columns

Pasen

Op Goede Vrijdag herdenken we dat Jezus gekruisigd werd. In alle stilte stond hij met Pasen weer op.
De vraag waar hij in die tussentijd was intrigeert mij al jaren. Als hij in de hemel was moet hij het toch verschrikkelijk hebben gevonden om weer onder de mensen te komen, die hem zo'n afschuwelijke dood hadden bezorgd.
Hij moest die waardeloze discipelen weer ontmoeten, die hem tijdens zijn proces in de steek gelaten hadden. Die grootsmoel van een Petrus die hem drie maal verloochende. De haan walgde kraaiend en de lafaard Petrus werd tot plaatsvervanger op aarde benoemd
De ongelovige Thomas mocht zijn wonden betasten.

Begrijpen doe ik er niets van.
Waarom stond God toe dat aartsvader Jacob zijn oude vader bedroog en zo het eerst geboorterecht van zijn broer Ezau kon stelen.
Wat is dat voor akelig gegoochel met menselijke gevoelens dat Sara pas een kind kreeg omstreeks haar honderdste jaar. Waarom mocht haar echtgenoot ondertussen de dienstmeid Hagar tot moeder maken. Na de geboorte van het kind van Sara werd Hagar met haar zoontje de woestijn in gestuurd.
Het lijkt wel of God een voorkeur voor geteisem had en nog steeds heeft.
Er is niets veranderd. Nog altijd gaat het grootste geteisem voor als het om een prettig leven gaat.

Natuurlijk, Gods wegen zijn duister, maar waarom voor zo'n gering aantal mensen aangenaam?
Denk niet dat ik het bestaan van God betwist. Ik twijfel alleen aan Zijn goedertierenheid.
Jezus genas zieken en wekte nog een aantal doden uit hun heerlijke slaap.
Hij trotseerde daarmee de Wil van zijn Hemelse Vader. Zoiets mag je als vader niet toestaan. Misschien is Jezus wel voor straf gekruisigd.
Die eigenwijze zoon moest tot de orde worden geroepen. Wat Jezus werkelijke opdracht was is volkomen onduidelijk.
Het is mij trouwens toch een raadsel waarom er zoveel mensen op aarde rond darren. Moet de planeet aarde gewoon vernietigd worden. Waarom dan al die poespas?
God kan dat zelf veel makkelijker.
Wil de Heer eerst het kaf van het koren scheiden? Alleen de goede mensen sparen? Dan zit Hij straks wel zonder mensen op deze planeet.
Is de mens een van de diersoorten die als vele voorgangers moeten uitsterven, na een periode van bloei?

Ik weet het niet. Ook niet waarom het allemaal nodig was. Het kan mij niet zoveel schelen. Er sterven zoveel dieren uit. Maar goed ook wat hadden we moeten beginnen als de dinosaurus hier gelijk met ons had rond gelopen?
Die dieren hadden ons vernietigd. Waarom ze er ooit geweest zijn is mij ook niet duidelijk. Evenmin als waarom de mens een aantal ellendige jaren hier moet zijn.
Ook schrik ik nooit zwetend wakker omdat die stomme dodo is uitgestorven.
Met Pasen krijg ik extra lekker eten en vroeger een vrije dag. Verder zal ik me er maar niet in verdiepen. Eens zal ik het weten, als ik in een wit gewaad eeuwig voor Gods troon staat te jubelen. Al kan ik me niet voorstellen, dat ik dat leuk zal vinden. Daar ben ik veel te chagrijnig voor.

Schrijver: Eelt, 13 maart 2013


Geplaatst in de categorie: oorlog

1.3 met 3 stemmen 186Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)