Inloggen
voeg je column toe

Columns

Lokaal rioolslib

De perfecte disbalans tussen dienst verlenen en de dienst uitmaken! Consequent optreden en een rechtvaardige bijrol vervullen. Welke gezonde, topfitte medelander 120 kg ongewassen aan de vleeshaak, staat hiervoor nu niet te trappelen van ongeduld? Welnu; Utrechtse regiopolitiechef Aleid W. brengt het schijnbaar onmogelijke binnen ieders poezelig handbereik. Als vrijwilliger (…) in de functie van assistent van het hulpje van de politie-onderknuppel word je het lachwekkende visitekaartje van de Domstad Opsporingsdienst. Inderdaad: dan ben je voor noppes écht achterlijk!

Blauwe hordes zien je graag op het hoofdbureau komen met verschillende culturele achtergronden: “Ikkuh bent vrijwilligert, graag ruspekt!” Vooral wanneer je “behoorlijk wat in huis hebt”. Hersenloze naïviteit én een flinke portie ongezond verstand acht het apparaat onontbeerlijk. Verder krijg je een pc met Windows Vista aan de praat, leef je tenminste vijf jaar in de Lage Landen op straat, kun je zonder hakkelen vijfentwintig Nederlandse woorden produceren en hinkel je de honderd meter binnen zestig seconden.

Terwijl echte politieagenten een zwakke conditie hebben en niet in staat zijn om bij een achtervolging een verdachte aan te houden. Volgens data van de politie slaagt een op de vijf agenten niet voor de verplichte fitheidstest. Sinds vorig jaar moeten alle 40.000 agenten die een wapen en wapenstok dragen deze fysieke vaardigheidstoets jaarlijks afleggen. Bijna 4000 agenten deden dat niet vanwege een blessure of andere gezondheidsklachten: dwarslaesie, gemiddeld 70 dB gehoorverlies en achtervolgingswaanzin. Van de agenten die de test wel aflegden, zakten er 4500.

Vrijwilligers krijgen ook een breedgeschouderd uniform op maat en een te grote pet die niemand past. Sommige vrouwen en homo’s hebben iets met maatpakken. Dus gaat het vanuit die hoek aanmeldingen regenen. Wanneer je VMBO met zesminnetjes hebt afgerond wordt de rode loper voor je uitgelegd. Aleid vindt het plezierig wanneer je meteen als een krankzinnige tekent voor tenminste 10 jaar. Tegenzet: een gratis deeltijdopleiding waarin assertiviteitstraining een hoofdrol speelt. Titel: “Kankuhlijer zonder stress”. Je ziet het werk bij de hermandad tenslotte als de “hobby van je leven!”

Als een ware missie in een karig bestaan. Je bent misdadig tactvol en crimineel doortastend. Je wilt helpen bij zorg zónder maat voor de veiligheid van burgers. “Dat is immers onze belangrijkste taak”. Je wordt ingezet bij grootschalige politiecontroles (“Uw achterlicht werkt niet!”), als ondersteuner bij het oplossen van misdrijven zoals winkeldiefstallen (“Aangifte doen is echt zinloos!”) of als assistent bij het dagelijks werk van de wijkagent (“Kanaleneiland is voor mij een no-go-area!”) maar ook bij veldslagen rond het stadion van FC Utrecht.

Kortom, je oriënteert je op de multiculturele samenleving, staat met je poten tot aan je liezen in het lokale rioolslib en denkt in je totale psychose dat je iets voorstelt. De procedure om het hermandadkorps een bredere omvang te geven bevat uiteraard geen spiechologiesche-/intulichenzietezd en al helemáál geen assessment. Bellen met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 ligt voor de hand…


Zie ook: http://www.clabamsk.blogspot.nl

Schrijver: clabamsk, 15 mrt. 2013


Geplaatst in de categorie: humor

4,3 met 3 stemmen 257Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)