Inloggen
voeg je column toe

Columns

Homo vroeger en nu

Het moet in de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn geweest. Ik was een jaar of 12.
Een geldloper van een niet meer bestaande bank sprak mij aan in een stille straat. Na enig gezellig gekout vroeg hij mij of ik wel eens met mijn piemel speelde. Ik kreeg een kleur want dat was, volgens de normen van die tijd, een grote ondeugd, waar je allerlei ziekten van kon krijgen. Helaas ik kon er ondanks mijn aangeprate angst niet van afblijven, het was onweerstaanbaar lekker.

De man zei echter dat het een teken van gezondheid was. Hij stelde voor om naar een stil plekje te gaan, dan moest ik bij hem het vel van zijn geslacht zolang heen en weer halen tot er wit spul uitkwam. Hij wilde er wel een rijksdaalder voor betalen. Vervolgens greep hij mij vol in het kruis. Dat kon je bij mij niet zomaar doen. Daarom brak ik zijn neus. Terwijl het bloed over zijn smoel liep tastte ik toe in zijn geldtas. Tien gulden vond ik wel genoeg.

Op dat moment kwamen er twee agenten aan. Ze hadden de man allang in het vizier, nu kon ik vertellen wat er gebeurd was. 'Geile Chris blijft aan de gang. Geef die vent maar aan ons mee, op het bureau laten we hem spitsroeden lopen. Niks rechter, we slaan die rottigheid er wel uit. Maak jij dat je wegkomt. Hier heb je een gulden. Je weet al vroeg hoe je met zulke kerels moet omgaan. Hou je mond er over.'

Het is nog niet zo lang geleden, maar de moraal is helemaal veranderd.
Thans zijn veel van de populairste tv-persoonlijkheden homofiel. Het kan me niet schelen met wie of wat ze de koffer induiken, maar de voortdurende toespelingen en propaganda komen mijn strot uit. Alleen homo's en priesters willen nog trouwen en kinderen adopteren. Het liefst kinderen met een andere huidskleur. Dan kan iedereen meteen zien wat voor goed werk zij doen.

Waren het nog goede tv-medewerkers had ik er vrede mee, maar wat zij op dat stomme scherm brengen is alleen geschikt voor debielen. Waarbij ik meteen stel dat de hetero's ook programma's brengen die niet om aan te zien zijn.
Er is nog maar één uitzondering: Sacha de Boer! Zij is zo mooi van lijn dat als zij het nieuws presenteert het niet meer tot mij doordringt. Helaas verlaat ze ons. Zij ziet in dat ze niet thuishoort tussen al die dwazen.

Het andere uiterste vindt op zaterdagavond plaats. Een lelijke dikke vent die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette mag er de hele avond de smerigste taal uitslaan en onbenulligheden brengen. Per uur refereert hij een keer of zes aan zijn man en zijn kinderen.
Daar word ik kotsmisselijk van. Ik heb een keer de hele rotzooi bekeken, omdat dit gedrocht een belangrijke tv-prijs had gewonnen. Hoe zoiets kan weet ik niet. Waarschijnlijk omdat de meeste kijkers niet toerekeningsvatbaar zijn.

Dat zie je ook als ze een regering gaan kiezen. Het grootste gedeelte van de homofielen gedraagt zich normaal. Tegen deze mensen heb ik niets. Een van mijn beste vrienden is homo.

Nu moeten we nog de emancipatie van pedofielen beleven. Het zijn lang niet allemaal verkrachters en kindermoordenaars. Trouwens waarom worden alleen mannen er op aangekeken? Talloze malen heb ik vrouwen de billetjes van kinderen zien kussen en speels met een piemeltje om zien gaan.

Laten we menselijk zijn voor iedereen die een ander behandelt zoals hij zelf behandeld wil worden.

Schrijver: Eelt, 22 maart 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.3 met 43 stemmen 698



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
26 maart 2013
Eelt, of jouw stukje inhoudelijk klopt, behoef jij vast niet van mij te weten. Wel acht ik jouw beschrijving van Paul de Leeuw aan de grove kant. Een dikke vent, die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. En nog meer fraais. Alles vast bedoeld om als vlijmscherpe columnist geboekt te worden. Maar op deze site, waar wel eens gevoelig geschreven wordt over toonzetting en respect, misschien toch minder fraai.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 maart 2013
Voor vele anderen is het Sir Sint en Huma-Homo-Hoogleraar Paul de Leeuw! Je gaat voorbij aan zijn briljante, troostrijke en baanbrekende humaniteit! én zijn geniale vermogen om pure blijdschap over te brengen!...
Naam:
Hendrik
Datum:
23 maart 2013
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Eelt, dat klopt: de moraal t.a.v. homoseksualiteit is in de afgelopen 50 jaar compleet veranderd. Vroeger hoorde het in de taboesfeer, nu gaat men er heel open mee om en lijkt het soms wel alsof er propaganda voor gemaakt wordt.

Met die tv-persoonlijkheid op de zaterdagavond bedoel je waarschijnlijk Paul de Leeuw; ook ik vind dat een vreselijke vent, maar dat komt door zijn schreeuwerigheid en zijn ranzige humor. Een walgelijk gedrag.

Verdraagzaamheid op seksueel gebied is zeker een groot goed, al vind ik dat pedoseksuelen streng mogen worden aangepakt, mede omdat hun gedrag heel veel angst en onrust veroorzaakt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)