Inloggen
voeg je column toe

Columns

De Fabeltjeskrant anno 2013

Diederik Samsom en Mark Rutte hebben een volledige Basisschool opleiding gehad.
Minister Schippers gaat uit de kleren voor een mannenblad als het tijdschrift een jaar lang de Zorgpremie betaalt voor alle Nederlanders, die alleen van de AOW of een nog belachelijker uitkering moeten rondkomen.
Paul de leeuw vertrekt naar Siberië om daar de mensen met zijn warme glimlach de kou uit de botten te jagen.
Henk Krol trouwt met Nelie Kroes, dat trekt pas stemmen voor zijn partij.
Mark Rutte besluit om boeddhist te worden. Hij moet nu teveel mensen benadelen en naar oorlogsgebieden sturen. Hij blijkt, na diep zoeken, een geweten te hebben.
Diederik maakt de mooiste sprong. Hij wordt directeur van een meisjespensionaat. De frequente verkrachtingen door die woeste meiden draagt hij gelaten.
Een mens moet nu eenmaal offers kunnen brengen, zegt hij.
Frans Bauer wordt eindelijk premier. Hij blijft gewoon zichzelf. Hij houdt geen leugenachtige redevoeringen, maar zingt het volk opgewekt toe:
'Wat heb ik toch een luizenbaan
wat ik moet doen, wordt in Brussel gedaan.
O, laat mijn ouwetjes toch leven
anders ga ik beven.
Al ben ik een grote kwal
mijn gezin gaat bovenal'.
Pedofielen worden gehersenspoeld en tot gerontofiel gemaakt. Zo kunnen die oude mensen ook nog eens genieten, als zij dat althans willen.
Het voetballen wordt afgeschaft; de gladiatorengevechten worden in ere hersteld. Als er toch doden moeten vallen dan rechtstreeks. Het wordt alleen maar spannender. Het verschil in slachtoffers is minimaal.
Er komt een verschrikkelijke pandemie. Alleen mensen die geen varkensvlees eten worden er door getroffen. Uit solidariteit eet niemand nog zwijn.
Zo komt ons land eindelijk weer op zeven miljoen inwoners. De agressie neemt sterk af omdat iedereen weer voldoende levensruimte heeft.

Het mooiste komt nog: Willem Alexander gaat scheiden. Hij trouwt met Natasja Froger. Hij wil dichter bij het volk staan. René mag die Argentijnse. Zo komt alles toch nog goed.

Eelt wint de Nobelprijs voor de literatuur. Zijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw', wordt het meest gelezen geschrift aller tijden.
Eelt zelf wordt gelauwerd met een krans van tranquillizers.
Er komt eindelijk een standbeeld voor Eelt sr.; deze ware mensenvriend heeft zijn telg niet meteen gewurgd en heeft daar levenslang spijt van gehad. Zijn lijden heeft niet lang geduurd, hij stierf jong.

Schrijver: Eelt, 11 apr. 2013


Geplaatst in de categorie: humor

4,0 met 1 stemmen 181Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)