Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geen echte oorlog, de dood eist toch lijken

Alweer een aanslag. Nu weer in Boston. Op het moment dat ik dit schrijf is mij nog niet bekend welke bloeddorstige idioten er achter zitten. Het kan iedereen zijn. Zelfs de kleuterjuf van jouw oogappel. Er zijn geen ingewikkelde bommen of apparaten voor nodig.

Oorlog is gedemocratiseerd. Iedereen die vindt dat er een stelletje levende wezens naar god moet worden gestuurd, doet dat zelf. Daar heeft niemand nog een regering voor.
Leiders, parlementen, koningen en door idioten gekozen regeringen kunnen allemaal de kolere krijgen. Zij zijn slechts de vergulde poppen op het draaiorgel waar alleen kinderen nog van denken dat die beschilderde beelden de muziek maken.

Het is allemaal veel makkelijker geworden.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was er nog een aantal wrede gekken nodig om jonge mensen de loopgraven in te jagen, een vrijwel zekere dood tegemoet.
Waarom die jongens gingen is mij nog steeds niet duidelijk. Het duurde een aantal jaren voor de mensen begrepen dat je zelfs keizers kon wegjagen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de zaken ook nog duidelijk: het goede moest het kwade verslaan.

Tijdens de Koude Oorlog was het nog duidelijker. Er zouden door die vermaledijde atoombom geen dappere overwinnaars meer zijn, doch alleen maar doden. Oorlog was niet meer moedig, maar dodelijk voor winnaars én verliezers. Er heerste een mokkende vrede. Een aantal gekken protesteerde nog tegen de nieuwe moordwapens, niet beseffend dat er daardoor geen jonge mensen meer werden vermoord tijdens de strijd om het vaderland te verdedigen.

De techniek schreed echter voort en de moderne communicatiemiddelen maken het mogelijk dat elke schooljongen kan zien hoe hij grote hoeveelheden mensen naar de verdommenis kan sturen.
De strijd tegen deze oorlogen valt niet te winnen. Iedereen gaat gewoon zijn gang. Al is men nog zo wreed tegen mensen, die verdacht worden.
Het helpt niets.

Op een dag zal een MBO-leerling de wereld van bijna alle leven ontdoen, omdat zijn rapport te slecht is om aan wie dan ook te tonen.
Helemaal niet erg! Er zullen in dunbevolkte gebieden wel een paar exemplaren van de homo sapiens overleven, die mutanten zullen voortbrengen waarbij de huidige mens een pas geboren poesje lijkt.
Waar dat voor nodig is? Vraag dat maar aan God, die het nodig vond om de wereld te verpesten met het tuig dat nu op moeder aarde rond wandelt en bezig is om zonder ingrijpen van een boze schooljongen de wereld onbewoonbaar te maken. Alleen maar voor de poen, zonder hongerlijders te helpen.

Schrijver: Eelt, 18 apr. 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,8 met 6 stemmen 542Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
19 apr. 2013
Cynisme ten top. Begrijpelijk, dat wel. Aan de andere kant danken we toch onze beschaving aan mensen met een hart of een helder verstand of een opbouwend talent of met medegevoel voor anderen. Zolang die er zijn, is er hoop.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)