Inloggen
voeg je column toe

Columns

Principes

Het getuigt ook van een bedroevende timing om zo'n punt in deze tijd van het jaar de leden door de strot te willen duwen.
Nadat er over zo'n beetje alles in het regeerakkoord gemarchandeerd en gefoezeld is, blijkt het schrappen van de strafbaarstelling van illegalen ineens een brug te ver voor Diederik Samsom.
Hij gooit zijn blauwe kijkers en zijn woord van eer aan Mark Rutte in de strijd om ons ervan te overtuigen dat hij 'hier staat en niet anders kan'.
Dat wordt nog wel een dingetje hoor..
Het gaat hier namelijk om een echt spijkerhard principe dat niet met een simpel handjeklap beklonken kan worden en waarin je ook je eigen woord als partijleider niet tot wet kunt maken.
Ik leg het nog even uit. Een echt principe is dus iets wat je echt niet en onder geen enkele omstandigheid doet of toe zal staan en dat daarom boven het spel van geven en nemen uitstijgt.
Dat kent Den Haag en met name de Haagse PvdA niet meer. Daar is alles vloeibaar en uitruilbaar geworden en dat heet politiek.
Hulp aan je coalitiepartner die via slagen op de grote trom Wilders de wind uit de zeilen wil nemen is prima als het willekeurig welk ander onderdeel van het akkoord gaat, maar dit riekt naar de prelude van een tijd die we nu juist in mei als 'dat nooit meer' herdenken.

Beetje gevoelig, en om dan de dames en Heren op het Congres te vertellen dat je 'hoe spijtig ook' hun motie naast je neer legt.. Ik weet niet of dat electoraal en carrièretechnisch nou wel zo verstandig is.
Ook het ' hadden jullie een tijdje terug maar op moeten letten en niet met het hele zaakje in moeten stemmen' , klinkt niet erg sterk en betekent meer olie op het heilige vuur.
Zo mogelijk nog erger zijn alle eigen bewindslieden die heel stevig moeten slikken om zo'n principe weg te krijgen en diep in, om en achter hun leider kruipen.
Ik ruik revolte, narigheid en stembussen.

Schrijver: trawant, 5 mei 2013


Geplaatst in de categorie: politiek

3.9 met 7 stemmen 131Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gaffelbaard
Datum:
6 mei 2013
Ik ben het in grote lijnen wel met je eens. Daar moet ik maar eens een column over gaan schrijven ;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)