Inloggen
voeg je column toe

Columns

Herman Finkers: gewoon de leukste

Zaterdag 9 juni heb ik voor de derde keer de show 'Na de pauze' van Herman Finkers gezien. Reeds eerder gaf ik van mijn bewondering voor deze man blijk in een vorige column.
Zoals je aan een goed glas wijn verslaafd raak, zo heb ik dat met deze man.
Iedereen, die mij kent verbaast zich er over. Toch is het eigenlijk heel gewoon. Zelf sta ik bekend als humorist, doch mijn grappen zijn sarcastisch en cynisch. Mensen die mij kennen lachen er om. Ze weten dat ik een klein hartje heb. Herman maakt grappen om de mensen te amuseren en ik wil ze wakker schudden.

Sinds het mogelijk bleek dat non valeurs zoals Samsom en Rutte in dit land de dienst kunnen uitmaken, zijn mijn cynisme en verbittering alleen maar toegenomen.
In mijn boek 'Als ik me ophang breekt het touw' tracht ik nog aan te tonen dat er in de moderne tijd toch ook nog het een en ander verbeterd is.
Sinds ik ontdekt heb dat de kiezers gewoon gestoord zijn als ze naar de stembus gaan, heb ik geen enkel vertrouwen meer in een betere samenleving.
Er moet een eind komen aan het bewind van een stelletje kwaadaardige stommelingen.

Gelukkig was daar zaterdag die alles relativerende Twent Herman Finkers.
Er zijn Bergarenden en Pimpelmezen. Het zijn allebei vogels en toch zo verschillend. Er is plaats voor die twee vogels en ook nog voor die van andere pluimage. Dit geeft mij moed.
Het was als zitten in een warm bad, luisteren naar de gortdroge grappen van Finkers. Hij relativeert alles weg. Het moet maar een gewoonte worden: op de zaterdagavond, altijd Herman Finkers, nooit meer Paul de Leeuw met zijn afwijkingen laten pronken.

Ondanks dat moet er toch een regering komen die geen oude en gebrekkige mensen laat verhongeren.
Stuur Mark en Diederik naar Rottumeroog. Leg onder het zand door mij uitgepoepte mini landmijnen en laat ze daar hun smeerlapperijen betreuren. Nooit meer naar omkijken.

Voor de goede orde: Herman Finkers staat op een veel hoger niveau dan ik. Al is het alleen maar, omdat ik het niet aankan om iedere avond op te treden voor een zaal waar veel mensen op Diederik en Mark gestemd hebben. Paarlen voor de zwijnen gooien is nog altijd zonde.
Als het zo doorgaat wordt straks Holleeder nog premier...

Eén ding is zeker: Finkers is de leukste conferencier!

Schrijver: Eelt, 13 juni 2013


Geplaatst in de categorie: humor

3.1 met 7 stemmen 438



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J. Quekel
Datum:
18 juni 2013
Email:
jquekelzonnet.nl
Beste Eelt, volgens mij heb je veel eelt op je ziel. Succes met inspanningen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 juni 2013
Kan zijn, kan zijn, maar persoonlijk vind ik Hans Teeuwen stukken beter en veel gewaagder!
Misschien is het stoerder om de loftrompet te laten bazuinen over Mark en Diederik, laffe executies lossen niets op. Hoe deze mannen ook tegengesteld zijn aan jouw overtuigingen, ze over een mijnenveld laten lopen is hoogst ongepast en moorddadig. De Nederlandse Veiligheidsdienst houdt je terecht in de gaten, knotse knakker!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)