Inloggen
voeg je column toe

Columns

Stad van de toekomst

Mijn vriendin en ik lopen wat door de binnenstad. We doden de tijd. Te vroeg voor de film. De naam van de stad doet niet ter zake.
Steden zijn in mijn ogen inwisselbaar wanneer we het over winkelstraten hebben. We struinen langs Blokker, C&A, Bijenkorf, Bruna, Intertoys, WE, Miss Etam, Score, H&M, Mexx, Hunkemöller, Esprit en Bart Smit. Gelukkig zijn ze allemaal gesloten.
Ik ben nooit zo’n shopper geweest. Misschien komt het vanwege het feit dat ik een man ben. Mijn gedachten gaan naar een gesprek dat ik laatst voerde met een maatje. We spraken over slechte tijden voor de detailhandel. Niet alleen vanwege de crisis maar vooral door internet. We bestellen tegenwoordig alles op het wereldwijde web. Zonder problemen laten we alles bij een willekeurige buurvrouw bezorgen die de pech heeft toevallig thuis te zijn.
Nu ik hier zo loop, mijmer ik over de toekomst. Deze winkels zullen allemaal verdwijnen. Niet getreurd, er zullen andere namen verschijnen. We slenteren binnenkort langs de neonletters van TNT, DHL, DPD, Fedex, GLS, PostNL en UPS.

Steden zullen inwisselbaar blijven.

Schrijver: René Turk, 23 juni 2013


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.0 met 2 stemmen 136Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
26 juni 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Herkenbaar, grappige column en goed geschreven!
Simpel ja, maar momenten uit het leven van veel
mensen.
Boeken wijsheid zoek ik wel op Googel!

Leuk dat nieuwe bloed op de site!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)