Inloggen
voeg je column toe

Columns

Eventitis

Ondanks het druilerige weer trekt er een jolige stoet door mijn straat. Ik hoef niet op te staan uit mijn stoel om te weten welk schouwspel ik daar mis. Praalwagens met boeren erop. Druk bezig onwillige schapen te scheren. En tetterorkestjes met in beenwarmers gehulde swingende tienermeisjes. Niet te vergeten de rondbazuinende promo van Makelaar Jansen die de plaatselijke evenementen trouw steunt.

’s Avonds als ik mijn hondje uitlaat langs de bosrand loopt het ‘event’ gezellig mee. De driedubbel versterkte superboxen op het marktplein schallen moeiteloos zeven kilometer in het rond. ‘Je bent zo hip. Ik voel me kip, kip… lekkerrr en dat ben jij ook.’ Zingt de populaire zanger in vloeiend Volendams in een lang aangehouden vibrato. Gelukkig valt het na het gejuich en de opgewonden stem van de presentator – is het de stadsdichter? – even stil. Daardoor kan ik mijn hondje terugfluiten dat tot dicht bij de drukke weg was afgedwaald. Net op tijd want daar snerpt de schelle stem van een van tv bekende zangeres door de boslucht. ‘Altijd zij, altijd zij. Waarom kijk je nooit naar mij,’ slingert ze er uit in niet van echt te onderscheiden Volks.

Wel knap van onze wethouder dat ze erin is geslaagd om zoveel bekende BN’ers naar onze provincieplaats te lokken. Samen met de burgemeester vond ze dat mijn plaatsgenoten recht hebben op entertainment van de bovenste plank. Onze gemeente moet op de kaart gezet. Dat zal toeristen en investeerders aantrekken en de jeugd heeft ook zo haar behoeften. Ja, sinds zij een duurbetaalde eventoloog in de arm heeft genomen bruist en stoomt het in het centrum. ‘Rustig maar,’ kalmeer ik mijn hondje dat met trillende achterpootjes naar me toe komt kwispelen, ‘het is de drummer van de band maar.’

Wel jammer dat mijn dochter naar de Uitmarkt is in Amsterdam. Dan mist ze dit geweldige event in haar eigen plaats. Ze had haar vriendin mee gevraagd maar die kon niet. Die moest naar Gouda om een pleinshow van Frans Bauer bij te wonen. Alleen Nieuw Beerta heeft deze zomer nog geen event geregeld. Dat gehucht heeft dankzij de crisis nog maar 29 inwoners, de twee delinquenten die in Almere brommen meegerekend. Nul zielen tellen is voor een plaats de enige manier om te ontsnappen aan de ongeneeslijke eventitis.

Schrijver: George Knottnerus, 10 sep. 2013


Geplaatst in de categorie: feest

4,1 met 7 stemmen 187Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
13 okt. 2013
Email:
moi636yahoo.com
Even bijlezen hier en kwam dit pareltje tegen. Graag gelezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)