Inloggen
voeg je column toe

Columns

Appelpop

We staan in de grootste tent van Appelpop in Tiel. We zijn beiden late dertigers. Nu ik dit schrijf, weet ik echter nog niet of dit speciaal belangrijk is voor dit verhaal. Mijn maatje en ik wachten op de band die zal gaan spelen.

Ik zie een man in een rolstoel. Hij rijdt zichzelf naar een andere positie. En nog een keer. En nog een keer. Hij lijkt te zoeken. De jeugdigen om hem heen hebben slechts oog voor hun telefoons. Ze zien hem als obstakel. Als een plantenbak of zoiets. De blik in de ogen van de man verraadt zijn teleurstelling hierover. Maar meer nog dat hij de hoop heeft opgegeven dat het ooit zal veranderen.
Was ik vroeger ook zo als deze jeugd? Ben ik een oude lul? Ik wuif mijn gedachten weg en stap op de man af.

Hij zoekt de rolstoeltribune. Vanuit zijn positie ziet hij slechts buiken en ruggen. Ik wijs hem richting tribune. Ik zeg hem dat ik vermoed dat de onderste rij hiervan voor rolstoelers bestemd zal zijn. Hij steekt zijn duim naar me op en ik zie zijn lach. Hij tikt voorzichtig de eerste persoon aan om zichzelf een weg te banen door de zee van jongeren.

Mijn kompaan en ik drinken een biertje. Spijt klopt aan mijn deur. Ik had hem tussen de mensen door moeten manoeuvreren. Golden Earring speelt de sterren van de hemel. De tent staat bol van de energie. We zingen vele nummers mee. En toch laat de man in de rolstoel me niet los.

Schrijver: René Turk, 16 september 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.7 met 3 stemmen 137



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Erwin Hogeboom
Datum:
16 september 2013
De mens wordt door de computer bestuurd. Het leek Science fiction maar dat blijkt vandaag te zijn ingehaald door de realiteit. Een weg terug lijkt er niet te zijn......of toch: onze energiebron de electriciteit. Als die wegvalt worden we op iets terug geworpen wat samen delen heet. In de meest essentiële vorm.
Naam:
Stefan
Datum:
16 september 2013
Email:
stefan1908gmail.com
Vroeger (in de '90's) mocht je blij zijn als je überhaupt een 'wegwerp camera' mee naar binnen kon smokkelen! Tegenwoordig raken 'fans' en/of bezoekers al geïrriteerd wanneer ze per ongeluk een duw krijgen, omdat ze staan te filmen met hun smartphone!
Het delen van persoonlijke dingen in de social media (met de daarbij behorende 'likes' en 'aantal keren bekeken' op YouTube) vindt men tegenwoordig belangrijker dan het welzijn van onze medemens... Triest.
Mooi geschreven en helaas herkenbaar.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)