Inloggen
voeg je column toe

Columns

Dames horen voor te gaan

Het wekte mijn verontwaardiging om in de krant te lezen dat meisjes die nu geboren worden grote kans lopen om 100 jaar te worden. De mannen slechts drieënnegentig.
Waarom moeten die vrouwen ouder worden dan mannen? Al hebben ze een dure opleiding gevolgd werken ze toch altijd parttime. Studeren kost de gemeenschap veel geld. Dat hoor je met je werk terug te betalen. Daar is echter in de meeste gevallen geen sprake van.
Er moet tijd over blijven voor Jan Peter, Diederik of Edith. Want kinderen moeten ze krijgen. Zelfs maanden voor gek lopen en een pijnlijke bevalling houdt het vrouwelijk deel der mensheid niet tegen.
Ze moeten baren. De afgetobde partner wordt uit zijn slaap gehouden. Regelmatig krijgt de stakker het geurige geslachtsorgaan van zijn vrouwtje onder zijn neus.
Hij moet cohabiteren of hij daar nu zin in heeft of niet.

Erger is nog dat de man niet werkt om een hobby te hebben, maar om een vrouw te onderhouden die haar door zijn harde werken verveelt. Ze gaan uit elkaar en zij kan dan nog minder werken want er moet voor de kinderen gezorgd worden.
De man werkt zich een burn out en rommelt wat met zijn secretaresse.
Natuurlijk gaat de relatie stuk. De hard werkende man krijgt zijn kinderen vrijwel nooit meer te zien, maar moet er stevig voor betalen. Geen wonder dat de stakkers eerder dood gaan. Wat een onbeleefdheid, dames horen voor te gaan.

Wat ik helemaal schandalig vind, is dat de vergrijzing nu al te duur geworden is, het is onverantwoord on de mensen nog ouder te laten worden. De gemiddelde leeftijd moet omlaag!
Als je honderd jaar wordt, moet je tot achtennegentig-jarige leeftijd werken.
De mannen tot 70 jaar. Dat is rechtvaardig.
Bismarck stelde de pensioen gerechtigde leeftijd op 65 jaar. De Duitse arbeiders werden toen omstreeks 68 jaar.
Trouwens, waarom moeten mensen zo oud worden. Ze vervelen zich toch dood, anders was voetbal niet zo populair...

Schrijver: Eelt, 29 september 2013


Geplaatst in de categorie: tijd

3.5 met 6 stemmen 164Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)