Inloggen
voeg je column toe

Columns

Lessen van de psychopaat

Hoewel ik afscheid genomen heb als columnist op deze site, kan ik het toch niet laten. Vooral omdat ik vol vreugde geconstateerd heb dat ik weer eens gelijk heb.

Kevin Dutton schreef het boek met dezelfde titel als dit stuk.
Al jaren ben ik er van overtuigd dat de meeste psychopaten respectabele beroepen uitoefenen. Althans eigenschappen bezitten die de minder begaafde psychopaat tot misdadiger maken, die overigens in vele gevallen ook vaak over een hoge intelligentie beschikken maar toch de verkeerde kant op gaan.

Dutton beschrijft het karakter van een vereerde president van Amerika die een aantal eigenschappen bezit, die gewoon bij een psychopaat horen.
Namen noem ik expres niet want daar kunnen veel mensen niet tegen.
Feit ligt er dat de meeste mensen die tot de bovenlaag van de bevolking behoren psychopathische eigenschappen bezitten en deze hard nodig hebben.
Hoe zou een oncoloog of chirurg zijn beroep kunnen uitoefenen terwijl hij dagelijks mensen moet vertellen dat zij dood gaan of onder zijn handen creperen?
Politici hebben charisma. Gewone mensen zijn met dezelfde eigenschap praatjesmakers.
De manager die dagelijks beslissingen moet nemen, die vele collega's of gewone mensen vreselijk in de ellende storten.

Over politici hoeven we niet te praten. Om de macht te krijgen moet je dingen doen, die een ander mens niet kan, omdat hij daar te fatsoenlijk voor is.
Eenmaal aan de macht moeten zij beslissen om aan het andere eind van de wereld mensen op de meest afschuwelijke wijze te vermoorden, omdat anders onze olievoorziening in gevaar komt.
Trouwens in het dagelijks leven moet een gewone arbeider ook beslissingen nemen, die hem tot chef maken en de concurrerende collega een burn out bezorgen.

Hoewel de eigenschap niet duidelijk erfelijk is, planten psychopaten zich graag voort. Het liefst bij verschillende vrouwen. Daarom komen er, volgens mij, steeds meer gewelddadige personen die zo langzamerhand de wereld onleefbaar maken.

Zelfs geestelijken kunnen psychopathische trekjes vertonen. Zij bezitten nog steeds veel macht over argeloze gelovigen.
Uw buurman, die toch ouderling is, kan in meerdere of mindere mate psychopathisch zijn. Details wil ik niet geven. Als u mijn boek uit hebt, leest u Kevin Dutton maar. Lees hoe de psychopaten de macht hebben en houden. Terwijl toch iedereen blij is om ze tot buurman te hebben. Charmant zijn ze genoeg...

Schrijver: Eelt, 2 januari 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.8 met 4 stemmen 183



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 januari 2014
Je hebt groot gelijk, want hoe anders kun je het verklaren, dat het zo'n moorddadige beestenbende is op vele plekken op de aardkloot!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)