Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wegwezen!

Kent u dat gevoel; ‘Er niet bijhoren’, niet mee mogen doen, afgewezen worden’. Dominee Gremdaat zou een van zijn preekjes niet beter kunnen beginnen dan zo.

Ongetwijfeld herinnert u zich de speelplaats, de gefluisterde geheimen en lag je even niet lekker in de groep, dan hield het gesmiespel op als je in de buurt kwam en klonk het botweg: ‘Jij niet, wegwezen.’
Of als er na het poten bij blokjesvoetbal, eentje overbleef;
‘Wie? Oh Trawant, nemen jullie die maar.’
Onlangs merkte ik dat het kind in mij nog lang niet van het schoolplein is vertrokken.

Op vrijdagavond wordt er door een gemêleerd gezelschap voor een paar Euro gepokerd in de kroeg die ik regelmatig met mijn aanwezigheid vereer. 1 avond in de week ga ik aan de rol en dat mag van thuis.
Stelt u zich daar overigens niets bijzonders bij voor, geen mes op tafel wel een hoop flauwe grappen en alleen spanning als de overgebleven twee ‘head to head’ om de pot spelen.
Daar ben ik zelden of nooit bij, ik ontbeer het pokerface in hoge mate, het gaat me meer om de gezelligheid en de verhalen.
We hebben een boer aan tafel, een account manager een handelaar in stalen damwanden, verpleegkundigen, de uitbaatster van een kampwinkel, een banketbakker en nog 10 andere kaartlustigen die zich onderscheiden door een hoge mate van snedigheid en lik op stuk. Mooi oefenmateriaal en een bron van dialogen.
Afgelopen weekend,na een afwezigheid van drie weken, kwam ik na een fris fietstochtje de warme gelagkamer binnen en zag tot mijn schrik dat iedereen al aan tafel zat, terwijl ik toch ruim op tijd..
‘Je bent te laat..hoezo..we beginnen tegenwoordig om 8 uur..sinds wanneer..waarom wist ik dat niet..we dachten dat je dat wel ..nee..kan ik nog meedoen..NEE.’
( de groep moest in dat geval over twee tafels worden opgesplitst , spel was in volle gang, iedereen opbreken, drankjes meenemen, kortom hoop gedoe en daar is men niet gek op)
En hoe begrijpelijk ook, ik voelde me zeer afgewezen en ben spoorslags weer op huis aangegaan, om me door Mw. T. te laten troosten.
Onderwijl de spelleiding en de aanwezigen hartgrondig aanmerkelijke verliezen toewensend.
Het is een heel oud gevoel; Jij doet NIET mee.
‘Ach’ zei ze, ‘misverstand, zij zitten er waarschijnlijk net zo mee als jij.’
Ik hoop erger. Maar dat is volgende week vast over.

Schrijver: trawant, 10 januari 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 5 stemmen 128



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)