Inloggen
voeg je column toe

Columns

Spelen en kiezen

De Olympische spelen, lopen naar het einde, de sporters zijn uitgesport, hebben al dan niet een medaille ontvangen en ons kleine landje is heel mooi tevoorschijn gekomen in de diverse sporten, hulde aan de schaats kampioenen, prachtig gedaan, er zijn maar weinig mensen die het zo mooi kunnen brengen als onze eigen Ireen bijvoorbeeld.

Dat de mensen niet graag wat langer in het mooie land willen blijven heeft natuurlijk alles te maken met de gigantische onrust die er momenteel heerst in het land een oorlogsgebied is een vergelijkbaar scenario en daar worden mensen niet gelukkig van, zo spreken de beelden boekdelen die bij de mensen via de tv binnenkomen. Het is te hopen dat er snel een oplossing komt want als dit lang duurt dan is een oplossing niet meer nodig, dan hebben de mensen daar mekaar uitgemoord, een heel erg luguber idee.

Nee, dan maar ff praten over de op handen zijnde verkiezingen, de borden staan weer opgesteld naast de weg, de partijen doen weer hun best om het beste over te komen, echter de geloofwaardigheid van de diverse partijen, is heel erg in diskrediet gebracht, niet alleen maken de meeste partijen hun beloftes niet waar, ook nemen ze het met de waarheid niet zo nauw. Het zet mensen op het spreekwoordelijke verkeerde been en met de foute beslissingen in het achterhoofd moet me toch van het hart, dat een keus maken heel erg moeilijk wordt gemaakt.

De kreten zijn dan ook niet van de lucht kreten van mensen die roepen: ik ga niet meer stemmen, het heeft helemaal geen zin, ze beloven koeien met gouden hoorns maar er komt van al die beloftes geen moer terecht en weet je, ik kan me daar wel in vinden.

Niet dat ik niet van plan ben om NIET te gaan stemmen, nee, ik ga zeer zeker wel mijn papier in de gleuf stoppen al dan niet voorzien van een rode stip, want dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat we nu nog niet weten of kiezen, nu met een potlood of via de pc gaat, maar dit terzijde.
Alle positieve berichten die binnen komen, worden overschaduwd door de negatieve dingen die de overhand spelen en dat is jammer. Net zo goed als dat het triest is, dat mensen die ons land cq onze stad regeren er een janboel van maken.

En nu draait het om de Gemeenteraad, we gaan kiezen welke club het meest voor de stad doet, we gaan proberen te stemmen, om onze stem dan ook te laten meetellen, niemand weet van te voren, hoe de uitkomst zal zijn en eigenlijk zijn de gemeenteraadsverkiezingen te vergelijken met een zwangerschap, alleen die duurt negen maanden en dan worden mensen verblijd met een kleintje, echter voor de verkiezingen van de Gemeenteraad leg je de zaak voor vier jaar vast.

Ach zekerheden kennen we niet in dit leven, en ik kan dan ook alleen maar zeggen tegen die mensen, die nog twijfelen, neem de moeite om Uw stem uit te brengen, want dan kun je achteraf in elk geval geen spijt krijgen van het feit dat je de kans niet gegrepen hebt!

Schrijver: An Terlouw, 21 februari 2014


Geplaatst in de categorie: sport

2.0 met 2 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)