Inloggen
voeg je column toe

Columns

Ongeduldig

Ik zit in de wachtruimte van de gipskamer poli 72 en pak een tijdschrift. ‘Zin’, heet het. Ik lees een interview van Rick de Leeuw met Gerrit Komrij. Er staan mooie, wijze woorden. Ze stellen me gerust.

Ik kijk even op, zie een echtpaar aankomen dat tegenover mij plaatsneemt. De vrouw heeft een strakke, rode broek aan. Haar haar glimt van de gel. De volle lippen met een dikke laag glos. Ze draagt ultrahoge hakken. Ik gok haar leeftijd op begin vijftig, schat haar in op vier keer per week fitness. Ze ploft op de stoel die iedereen links laat liggen omdat je kunt zien dat die bedoeld is voor mensen met ernstige breuken, mensen van een zekere leeftijd. Een doelgroep waar ik niet toe behoor. Gezien haar kwieke loop, deze vrouw ook niet.

Ze giechelt luidruchtig, zwaait met haar benen heen en weer, als een kleuter. Ik kan niet bij de grond, speelt ze. Ze kijkt hierbij schalks naar haar man. Man kijkt even opzij, zegt niets. Hij heeft het zwierige kapsel van een tiener, draagt een hippe, afgetrapte spijkerbroek. De man kijkt vermoeid en oogt oud. Na tien minuten verzucht ze net iets te hard: ‘nou gelukkig ben ik geduldig’.

De vrouw irriteert me. Ik klem mijn kaken even op elkaar. Kijk weer naar het gips om mijn linkerpols. Ik ben zeker zo ongeduldig als zij, maar zoek afleiding in mijn ergernis aan haar.

Schrijver: Mohair
Inzender: monique louis, 8 maart 2014


Geplaatst in de categorie: overig

4.2 met 6 stemmen 250



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Marije Hendrikx
Datum:
28 maart 2014
Email:
maryama37hotmail.com
Mooi beeld schets je . Ik kan vanuit jouw positie meekijken en de irritatie naar de aandachttrekkende vrouw, meebeleven.
Graag gelezen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
12 maart 2014
Weet je,
je blijft in je onderwerpen dicht bij huis,
maar je zeurt nooit over dit of dat...en toch blijft het leuk de verwondering is aanwezig.
Klasse!
Naam:
Mohair
Datum:
11 maart 2014
Email:
louismonique4gmail.com
Joke, wat een heerlijke liefdesverklaring, dank!
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 maart 2014
Ik hou van jouw schrijfstijl.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)