Inloggen
voeg je column toe

Columns

Auto te koop!

Een mens maakt heel wat mee in zijn of haar leven, soms leuke, soms minder leuke dingen, je kunt er met een schouder ophalen op reageren, uit je dak gaan, of zoals ik gewend ben, er iets over schrijven, tenslotte ligt me dat het beste, en dan wil ik het over een best leuk onderwerp hebben. Auto's, niet dat die dingen me überhaupt interesseren, want ik ben van mening dat een auto een vervoermiddel is, iets waar je instapt een sleutel van omdraait en vooropgesteld dat je er brandstof in hebt zitten, gas geven, het ding, als het geen automaat is, in zijn versnelling zetten en wegrijden, het liefst zonder iets te raken natuurlijk, maar dat is niet iedereen gegeven, zonder schade auto te rijden.

En als u nu denkt, waar gaat dit over? Over de prijzen van de brandstof, over aanrijdingen of over....nou dat ga ik even uitleggen, het gaat namelijk niet over een auto waar je in rijden kunt, nee het gaat om een zogenaamde modelauto, die van James Bond, zo'n auto die je per week groter en completer kunt maken. En nou heeft die auto, die modelauto bedoel ik dan, elke week een prijskaartje, dat begrijpen we natuurlijk allemaal en als gezegd, ik heb niet zoveel op met auto's maar mijn eega wel en die zei ik verleden jaar, nou weet je wat, dan krijg je dat ding wel voor twee verjaardagen, want ach, op onze leeftijd heeft een mens toch weinig meer te wensen?

Het is toch altijd zo, dat als men vraagt 'wat wil je voor je verjaardag' er maar weinig mensen zijn die meteen antwoord hebben en weten wat ze willen hebben? Ik tenminste niet en mijn eega dus ook niet, maar in dit geval ging hij akkoord met mijn voorstel. Nou heeft zo'n actie in het begin altijd opstartproblemen, als de eerste of tweede aflevering in de winkel ligt, dan moeten ze bij die bedrijven op gang komen denk ik, want bij deel drie duurde het een aantal dagen voor het ding in de winkel was, en zo kwam het gesprek met de eigenaar van de winkel op: kunt u me bellen als het volgende exemplaar er is, want dan hoef ik niet elke keer voor niks hierheen te komen!? En aldus wordt afgesproken dat iedere week wanneer er een deel binnen is, we worden gebeld zodat we niet voor niks komen, ondanks dat de toelevering uitstekend loopt en we eigenlijk de klok gelijk kunnen zetten op het gaan van de telefoon, met de melding dat er weer een deel van de auto binnen is.

Als de telefoon gaat, neem ik hem ook niet meer netjes op zoals het hoort, met het noemen van mijn naam, neen, ik zeg: hè, goedemiddag 3 e druk, ik begrijp dat er weer wat voor ons klaarligt! En dat gaat zo al 63 keer, jawel U hoort het goed, de winkel laat ons intussen al meer dan een jaar weten dat er een onderdeel van de auto klaarligt, waar hoor je dat nog tegenwoordig? Dat bedoel ik maar. Vandaag gaat wederom de telefoon, en ik neem hem op, ziende dat het de winkel is, met de inmiddels de voor mij bekende groet en als de man zegt, deel 63 is binnen, zeg ik, oei, nog maar 17 keer....jawel want dan is het ding af, heb ik begrepen. 80 stuks om die auto te bouwen en eerlijk gezegd vind ik het niet echt erg natuurlijk, want eea is niet gratis natuurlijk, maar dan zegt de winkelmeneer, ja, wat moeten we nou doen als de auto compleet is?

Waarop ik zeg: tja, als we geen ontwenningsverschijnselen willen krijgen, moeten we elke week maar bellen, als ie klaar is en dan gewoon zeggen, ik bel NIET om te zeggen dat er iets is, maar gewoon, omdat we het zo gewend zijn. Kijk das toch ook een optie en nog gezellig ook.

Leuke bijkomstigheid is, dat wanneer de auto af is, mijn eega heeft beloofd om het afgebouwde exemplaar te komen showen in de winkel, en dat zijn dan weer acties die we tegenwoordig missen, het gezellige van het winkelen, het knusse van het contact met het personeel: het normale zoals het vroeger ging, kortom het LEUKE contact dat ik best mis in veel andere winkels, maar dat bij deze winkel centraal staat, nog 17 keer te gaan, maar ik vind deze auto grandioos niet alleen voor mijn eega, die hem bouwt, voor mijn persoontje die hem betaalt, maar vooral voor de eigenaar en zijn personeel die er voor zorgden dat we geen stress opliepen, waarvoor dank! en beloofd is beloofd: we blijven gewoon bellen, al staat de auto te glimmen op de kast!

Schrijver: An Terlouw, 17 apr. 2014


Geplaatst in de categorie: hobby

2,0 met 2 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)