Inloggen
voeg je column toe

Columns

Weer Mensen herdacht die toch allang dood waren geweest

De Tweede Wererld Oorlog was een hel. Veel, toen jonge mensen, moesten hun leven afstaan voor hun vaderland.
Nu, na bijna 70 jaar, hebben veel grootheden weer eens wat gedaan. Een door een ghost writer geschreven toespraak gehouden of met een krans lopen sjouwen. Oude mannetjes werden met wat doping in staat gesteld om weer eens vijf meter te lopen. Van een sleurbestaan zijn ze allang gaan houden. Dus droevig kijken was ook al geen kunst. Krampachtig probeerden ze zich te herinneren welke dienstmaat zijn kop verloor door een granaatscherf en welke in zijn rug geschoten werd omdat hij er vandoor probeerde te gaan.
Die ouwe lullen hadden hun jaarlijks uitje.

Natuurlijk denkt zelfs iemand als Eelt aan die afschuwelijke oorlog. 'Veteranen' die deelgenomen hadden aan zogenaamde vredesmissies mochten ook aan de happening deelnemen. Zonde van al die levens. Misschien was er onder de gevallenen wel een nieuwe weldoener der mensheid.
Jammer dat die afschuwelijke Tweede Wereld Oorlog voor niets is gevoerd.
De oorlogsmisdadigers Napoleon en Hitler wilden gewoon een Verenigd Europa. Had dat schorem gewoon gegeven wat ze wilden. Wie weet hoe mooi de wereld er dan had uitgezien. Al dat verspilde geld had gebruikt kunnen worden om de hele mensheid een hemel op aarde te bezorgen. Als we maar meteen krachtig opgetreden waren tegen antisemitisme en mensen die niemand een andere god gunden dan zij aanbaden.
Nu is de aarde een planeet die door de dolle gekheid van enkele machthebbers vernietigd gaat worden. Geen twee armzalige minuten stilte meer voor hen die vielen, maar twee eeuwen geen geluid voor degenen die, vaak onder afschuwelijke martelingen nog gaan sterven.
Als je mij een pessimist vindt, stel je dan op de hoogte van de gebeurtenissen op deze wereld in plaats van naar die stompzinnige tv te kijken en je druk te maken over een spelletje als voetbal.
Straks staat het land weer op zijn kop omdat die gekken willen dat die Lombroso types van het Nederlands elftal kampioenen worden.

Help, ik ben als Socrates, ik zoek verstandige mensen. Die bofkont hoefde maar een keer een gifbeker leeg te drinken om van alles af te zijn. Ik moet iedere dag zo'n dosis slikken en overleef het steeds. Uit nieuwsgierigheid hoe de vernietiging van alles wat leeft zal plaatsvinden berust ik maar gewoon.

Schrijver: Eelt, 7 mei 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

1.5 met 4 stemmen 163Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Douwe Jan de Vries
Datum:
8 mei 2014
Email:
devriesdouwejanyahoo.co.uk
Eelt, je schrijft: "De oorlogsmisdadigers Napoleon en Hitler wilden gewoon een Verenigd Europa. Had dat schorem gewoon gegeven wat ze wilden. Wie weet hoe mooi de wereld er dan had uitgezien."
Meen je dat ècht?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 mei 2014
De karmische beladenheid van onbehandelde zwaargestoorden als Hitler, Napoleon, Franco, Stalin, Mussolini, Fidela, Herodes, Nero, Mao nog wat en Tito is onvoorstelbaar groot.
Maar wat sommige schurken onopvallend in het klein doen, is net zo erg, want zaadjes van het demonische, dualistische kwaad, waar voetbal op grote schaal deel van uit maakt!
Niet berusten, Eelt, maar actief tegengas uitbraken en zodoende tegengiftige bijten uitdelen. Die protserige, zogenaamde machthebbers zijn in wezen miezerige mieren vergeleken met jouw reusachtige wijsgerigheid! De aardse machtskaarten zijn alleen verkeerd verdeeld. De wanstaltige monsters gieren onterecht luid inzake hun opgeblazen, denkbeeldige overwinningsroes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)