Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hoge hakken

Wij vrouwen, ach de een heeft het, de ander niet, maar wij vrouwen daar heeft men voor uitgevonden, dat vrouwen een bepaald schoeisel kan dragen, met PALEN als hakken. Echt van die torens van PISA, kent U ze ook? Ik ken ze wel en heb pure bewondering voor vrouwen die zich sowieso staande kunnen houden op die enorme hoge dingen, echt waar.

Kan er zelfs soms met een beetje jaloezie naar kijken, niet dat ik van nature jaloers ben, nee dat valt alles mee, maar op dit specifieke gebied, die palen die onder de dames schoenen zitten en waar vrouwen ook nog mee van À naar B kunnen lopen, daar ben ik niet alleen van onder de indruk, nee een beetje jaloers ben ik er ook wel op. Kijk, mijn rijbewijs heb ik ook al niet, maar dat maakt me niet zoveel uit, ik heb wel mijn brom bewijs en ook al heb ik geen brommer mijn bewijs heb ik wel, dus jaloers op een rijbewijs ben ik niet echt, maar jaloers op het kunnen lopen op van die immense palen ja dat ben ik best wel een tikje...

Dan komt van de week het gesprek op, juist ja, het lopen op hakken, en dan bedoel ik niet zo'n subtiel klein dingetje wat je bij heel veel vrouwen onder de schoenen ziet zitten, net als bijvoorbeeld bij mijn persoontje, nee, er werd gesproken over palen van hakken, omdat ze naar een feestje moest, en op dat feest, was speciale kleding verplicht en die speciale kleding vereist natuurlijk ook dat er speciale schoenen onder gedragen worden en die zijn natuurlijk voorzien van hakken, hoge hakken wel te verstaan.

Maar als je die dingen gewoonlijk niet draagt, eigenlijk alleen maar tijdens speciale gelegenheden, dan kan het wel eens zo zijn, dat je pijn aan de onderdanen krijgt, pijn aan je voeten, omdat die arme dingen meestal geperst worden in een vorm die ze niet gewend zijn, nog los van het feit dat diezelfde voeten zo'n 50 à 60 graden gedraaid worden omdat die palen ervoor zorgen dat de achterkant van je voet een heel eind omhoog gaat, en al het gewicht komt dan op de voorvoet en de tenen te zitten, nou en dat is dus echt wel vermoeiend.

Dus als gezegd, naar een feestje met die schoenen, hartstikke mooi, maar ook hartstikke pijnlijk, tot blaren aan toe en als de dame in kwestie, die normaal gewone schoenen draagt, en met gewoon bedoel ik dan, met niet die palen onder de zool, eenmaal een stoel heeft bemachtigd, dan weet ze niet hoe snel ze die martelwerktuigen onder de tafel moet schoppen, of ze ze sowieso later nog aankrijgt, dat vermeld de historie niet, maar wanneer we later deze discussie voeren, komt het gesprek op de Willie Wortels van deze wereld, want er is nou nog nooit iemand geweest, die op het briljante plan kwam, speciaal voor die vrouwen die niet dag in, dag uit op dit schoeisel lopen, een soort van liftje te maken, in die paal bedoel ik dan.

Want dat zou pas handig zijn, een soort van roltrapje in je paal, met een afstandsbediening erbij dat, zodra je op plaats van bestemming bent, EN buiten beeld, je de paaltjes kunt laten zakken, tot een acceptabele hoogte, zonder pijn, zonder ellende en zonder blaren. Want die palen zijn leuk, maar pijn is dat niet! Dus wie gaat er aan de slag met het beste palen idee van Nederland?

Schrijver: An Terlouw, 20 mei 2014


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2.0 met 2 stemmen 150Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)