Inloggen
voeg je column toe

Columns

Muurtje

Er staat een muurtje in onze woonplaats, gewoon een muur, en dan denkt men misschien, nou ja een muur? Die staan toch overal? Maar dit is ONZE muur, een muurtje van bezinning, een muurtje van "bijpraten", een muurtje van de "dag doornemen", een muurtje van lol, van leed en van verdriet, tja een muurtje van, van wat eigenlijk niet?

Een muurtje in onze woonplaats en elke dag nemen wij daar voor onbepaalde tijd heel gewoon, eventjes plaats.
Dat muurtje zou een klaagmuur kunnen zijn, maar ook zomaar een muurtje voor alleen de gewone dingen, vanwege verdriet of lachen, zou het ook een gein-muurtje kunnen zijn.

Het is ons tijdstip geworden, het is ons plekje geworden, en de dag is niet compleet zonder dat de een van de ander weet, dat we er gezeten hebben.
We kletsen heel wat af, op onze klaag-/ geinmuur, we laten heel wat dingen de revue passeren, op dat simpele muurtje in onze woonplaats, we weten niet beter, gaan niet naar een restaurant of anderszins, nee hoor, dat muurtje is ons plekje, waar we bezit van nemen, sedert, of moet ik zeggen sinds, we bevriend raakten met elkaar.

En nu, nu staat dat muurtje er alleen nog maar, nu loop ik er langs en denk, was jij er maar, nu weet ik, dat je niet in staat bent, om naast me te komen zitten, op dat voor ons zo belangrijke muurtje.

En als iemand dit zou weten, zouden ze ons voor gek verklaren, maar jij en ik weten, dat het "muurtje" zo belangrijk is in ons beider leven, dat we er werkelijk alles voor zouden geven, als we samen, gewoon zoals voorheen, weer konden kletsen, praten, de dag doornemen, desnoods de hele week, omdat die gesprekken van beide kanten zo gemist worden!

Wat een muurtje al niet los maken kan, is met geen pen te beschrijven, gewoon een simpel muurtje, niet eens bijzonder, maar voor ons, de plek om te zeggen, we missen de gewone dingen, zoals een goed gesprek, op onze oude vertrouwde plek, te weten, onze klaag-/ geinmuur.

Schrijver: An Terlouw, 3 juni 2014


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.0 met 2 stemmen 367Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 juni 2014
Zo'n muurtje vol intieme, hartverwarmende communicatie tussen mensen is onmisbaar als er één iemand afwezig blijkt te moeten zijn!...
Naam:
samira
Datum:
3 juni 2014
Email:
samira02live.nl
Ik vind het een prachtig verhaal!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)