Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nederland: gekkenkolonie van Europa

Dat de meeste inwoners van dit land geestelijke mankementen vertonen heb ik al meerdere malen aangetoond. Je ziet het al aan de regering die zij zich via het stemhokje op de hals halen. De leiders - de Kaalkop en de Gier - horen niet tot de lichte gevallen, maar juist tot de zwaarste. Logisch als je gestoorden laat stemmen kiezen zij de ergste exemplaren van hun soort.

Lichamelijk is het ook een gammel zootje. 820.000 WAO-ers. Dat liegt er niet om. Schrap die wet en zet iedereen aan het werk. Op een paar uitzonderingen na kan iedereen werken, mits het werk aangepast is aan de handicap. Er wordt teveel werk door dure machines gedaan.
Gras maaien met een kostbare machine kan door lieden met een handicap worden verricht.
Een eindeloze reeks van eenvoudige werkzaamheden kan door mensen worden gedaan die nu werkeloos worden door machines. 'Meer degelijk handwerk' zou de prostituee zeggen. Als we de helft van de machines wegdoen kan iedereen werken.
Weer met de hand geschreven hypotheekakten en andere officiële paperassen zorgen ervoor dat mensen weer schrijven leren.
320.000 chronisch zieken in dit land dienen alleen om de farmaceutische industrie te behagen.
Als deze pillendraaiers alleen maar pillen mogen verkopen die de ziekte genezen verdienen zij niet genoeg.
Er moet dus een wet komen die de fabrikanten verplicht om alleen pillen op de markt te brengen die de ziekte genezen en niet troep waardoor de mensen al slikkend tientallen jaren kwakkelend werken.

Nederlanders voelen zich over het algemeen nog gelukkig ook. Kun je zien hoe laag hun geestelijk peil is.

Waarom ik al die moeite doe om dit op te schrijven weet ik niet. Een land met de Kaalkop en de Gier aan het hoofd, alsmede een Koningshuis en voortdurend voetballen op de tv is zijn bestaan niet waard.
Maak er maar een binnenzee van, dan kan de door de klimaatverandering ontstane hoeveelheid water tenminste ergens heen.

Schrijver: Eelt, 27 jun. 2014


Geplaatst in de categorie: welzijn

3,2 met 4 stemmen 441Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Nico Noorman
Datum:
28 jun. 2014
Email:
niconoormanhotmail.com
Heb hetzelfde proces doorlopen als Len. Heb z'n boek trouwens nog niet gelezen.
Voorts ben ik van mening "Eelt for president".
Naam:
Eelt
Datum:
27 jun. 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl

Vergis je niet, wordt er een oud vrouwtje beroofd of een kind belaagd kan ik voor de schoften levensgevaarlijk worden; ook op mijn leeftijd.
Dat komt door mijn opa, de gevaarlijkste straatvechter van de stad. Veel effectiever dan die watjes met hun vechtsporten.
Anderzijds kan ik de nieuwsuitzendingen wel eens overslaan, omdat ik teveel van streek raak.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
27 jun. 2014
Ooit maakte ook ik de fout om Eelt als een zuurpruim te zien, die vanuit intense teleurstelling brokstukken ellende in rommelig proza giet. En ons zo van tijd tot tijd vergast op de allerergste vorm van borrelpraat. Maar nee, na lezing van zijn eerste boek 'Als ik mij ophang breekt het touw' weet ik beter.

Eelt is diep van binnen een weekdier, met een goed hart voor zijn naasten en de mensheid. Zij het, dat het vele geklungel om hem heen, hem diep bedroeft. Zodat hij uiteindelijk vaak kiest voor prikkeldraad proza. Maar vergis u niet, Eelt is een zachtaardig mens, volgens mij. Wel verpakt in venijnige stukken tekst ter bescherming van zijn meer breekbare innerlijk. Hoewel, je weet het nooit.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 jun. 2014
Fantastische humor en uitmuntende maatschappijkritiek, Eelt, maar je rekent jezelf toch hopelijk ook bij deze gekkenkolonie, want anders schort er iets aan je zelfreflectie.
Toch kent je cynisme grofmazige mankementen, want je visie over de wisselwerking tussen chronische zieken en de farmaceutische industrie deugt voor geen millimeter. Daarvoor dender je te onwetend over de ernst van bepaalde chronische ziekten heen! Al begin ik je Monty Python-achtige humor steeds meer te waarderen!...
Kolder voor de massa met de kolder in hun kop! Jouw typering 'De Kaalkop en de Gier' is heel origineel en vind ik een bestseller!
Heb je vernomen hoe een VVD-coryfee bijstandsgerechtigden hun recht op 1 maand vakantie misgunt! Terwijl hij zelf om de zoveel maanden met zijn luie reet op Hawaï bivakkeert, misgunt hij armen een weekje in een sloopcaravan in Staphorst!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)