Inloggen
voeg je column toe

Columns

Louis: Het genie

Trouwe lezers denken dat ik een hekel aan voetballen heb. Dat is volkomen waar!
Natuurlijk is het juist dat mensen die in de maatschappij niets kunnen presteren van verveling tegen een bal gaan trappen. Sommige stommelingen blinken daarin uit en nog minder worden miljonair. Zeer handig, het enige talent dat je hebt uitbuiten.

Groter minachting heb ik echter voor de idioten die er naar gaan zitten kijken. Nog erger maken de dwazen het die zich tijdens het gevecht om de titel in oranje kleden en zich omringen met oranje parafernalia en zichzelf daardoor ook een beetje held voelen.

Als er verloren wordt krijgen die gekken een dag geen eten door hun strot.
Alsof er geen groter problemen in de wereld zijn dan die bal bij de andere ploeg idioten in het net te krijgen.
Wat er in Syrië en Irak plaatsvindt interesseert een echte vaderlander niet. Op het grootste gedeelte van de wereld worden mensen op de meest afschuwelijke wijze afgemaakt. De ware voetballiefhebber kan het niets schelen. Als onze jongens de bal maar bij die smerige tegenstander in het doel krijgen. Zuinig zijn op de oranje pakken en de andere rotzooi voor de volgende golf van waanzin over het land komt. Opletten dat je voor de kinderen in de supermarkt genoeg hamsters krijgt. Ruzie maken met de zuurpruim die zulke gekke dingen weigert. Die klier had die gekke dingen moeten aanpakken en jou er mee van dienst zijn.

Louis van Gaal doet wel mee aan die gekte. Hij is de trainer van de Nederlandse ploeg, die voorbestemd was om roemloos ten onder te gaan. Slimme Louis! Hij werd de trainer van een middelmatige ploeg met een paar sterren op hun retour.
Uit brokstukken van gesprekken, die ik noodgedwongen opvang, maak ik op dat hij met allerlei slimme streken en met veel gescheld die brekebenen laat winnen als dat gebeurd is krijgen ze allemaal een zoen.
Louis is een man die, eigenlijk voorbestemd was om kapotjesinpakker te worden, dankzij zijn geslepenheid en het voetballen hij nu een rijke held is.

Laat het enthousiaste publiek hem naar het Binnenhof dragen en de Kaalkop en de Gier verjagen. Meneer Van Gaal zorgt zonder die twee underdogs dat iedereen in Nederland voldoende geld heeft om van te leven.
Wie moet de volgende keer dan onze jongens naar het kampioenschap voeren? Mevrouw Van Gaal natuurlijk. Zij leert de trucs wel van haar man en er moet ook weer eens wat aan de emancipatie gedaan worden.

Schrijver: Eelt, 2 juli 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1.9 met 9 stemmen 298Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
3 juli 2014
Mag ik wat zeggen eigenlijk niet, maar ik doe het TOCH.
Ik plaats zelf geen inzendingen meer, mijn uitleg waarom is voldoenden bekend.
Reageren en lezen doe ik wel.
Ik heb maling aan iedereen.

Eindelijk een normale gedachten- en inzichten-confrontatie.
Iedereen die een reactie schreef hier heeft de juiste toon te pakken.
Daar gaat het om, discussies op niveau!
Bravo!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 juli 2014
Fantastische persiflage, Eelt, Van Persie-persiflage, ik kan het niet laten, maar echt, je slaat de spijker Louis op zijn ontevreden bokkepruikkop en je hebt groot gelijk, want na de finalewedstrijd volgt de grote kater/ontnuchtering en blijkt men inderdaad de kop in het zand te hebben gestoken voor wat betreft de oorlogsellende in de wijde wereld.

Tja, voetbalgetrap, het wordt hoogst overdreven opgehemeld en de miljoenen vliegen af en aan. Het is big business en allang geen sportieve sport meer. Door al die opgedirkte losers/gekken er omheen wordt dit kapitalistische geweld in stand gehouden. Het wordt de hoogste tijd dat voetbal wereldwijd wordt afgeschaft, wat jij Eelt?!...
Naam:
Eelt
Datum:
2 juli 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Ik spreek overal smalend over voetballen. Niemand valt mij aan. Geen kwestie van tolerantie, maar van niet durven. Door mijn vroegere beroep ben ik nogal bekend in het saaie gat waar ik woon.
Mijn sympathie voor Louis is oprecht gemeend.
Het publiek dat vlak na de dood van zijn echtgenote 'kanker Van Gaal' riep mag van mij zwaar gestraft worden. Misschien heeft in de loop der jaren Hein er al een paar gehaald heeft. Louis heeft gelukkig weer een lieve levenspartner gevonden. Sindsdien heb ik altijd Van Gaal bewonderd.
Ik ben nu eenmaal geen man die zijn andere wang toekeert als hij een klap krijgt.
Bij alle moordpartijen op deze wereld past zoveel aandacht voor een spelletje niet. Bedankt voor je zachtmoedige kritiek
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
2 juli 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Laten we met zijn allen de hele dag lopen huilen omdat er elders in de wereld mensen ervoor kiezen elkaar voor de kop te schieten.
Ja, natuurlijk is dat erg, maar het helpt echt geen mallemoer als wij daar de hele dag depressief over lopen doen. Laten we alle feestjes en verjaardagen verbieden zolang er elders in de wereld ellende en honger is. Natuurlijk is dat erg, maar als wij geen taart eten, hebben zij nog steeds honger, helaas. Laten we alle spelletjes de deur uitgooien, geen knikkers en hinkelen meer en vooral geen jongens die op straat graag tegen een bal trappen, want er zijn grote problemen in de wereld op te lossen, en dat gaat voor.
Eelt, je bedoelt het goed, maar heus, als wij een avondje met 9 miljoen mensen zitten genieten van een 90 minuten durend spelletje, daar wordt de ellende in de rest van de wereld echt niet meer door. Het helpt wel een beetje onze eigen sores te verzachten, en die mag minder erg lijken dan het oorlogsgeweld aan het andere eind van de wereld, is het ook, maar toch ben ik blij dat ik even mijn eigen huidige moeilijke omstandigheden kan vergeten als oranje die bal in het doel trapt. Gewoon lekker blij zijn om een spelletje. Even niet meer hoeven wegzakken in je eigen zorgen, en even net doen alsof die goal de verdienste van ons allemaal is.
En inderdaad gaat er een onvoorstelbare hoop poen om in dat hele voetbalgebeuren. Zouden we inderdaad ook andere dingen mee kunnen doen. Maar alle geld van de wereld zal die oorlogen in andere landen helaas niet stoppen. En alle geld in de wereld zal zelfs helaas de honger in andere werelddelen niet kunnen stoppen. Daar zijn heel andere dingen voor nodig dan geld alleen. Het gaat wat mij betreft om de balans. Dat we blijven zien hoe we andere landen en mensen kunnen blijven helpen, en waarmee. En dat we ook nog zelf wat plezier in ons leven mogen hebben door tegen een bal te trappen of er zelfs maar naar te kijken hoe mooi anderen dat doen. De wereld in die oorlogsgebieden wordt er echt niet anders van. En onze eigen wereld kleurt even wat meer vrolijk dan normaal. En daar is wat mij betreft niks mis mee.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
2 juli 2014
Misschien enigszins rommelig opgeschreven. En druipend van cynisme. Bij deze pissige borrelpraat in een willekeurige kroeg, zou Eelt zijn leven niet zeker zijn. Dus ik waarschuw hem om zulks niet te doen en de plaatselijke gelagkamer te mijden als de builenpest. Intussen kunnen sommige lezers zich hier kapot ergeren aan zijn getier, terwijl anderen, zoals ik, deze aparte vorm van boosheid waarderen. Ja, ik weet inmiddels dat Eelt diep van binnen helemaal geen weekdier is, maar er bovenop slaat als daartoe aanleiding is. Toch acht ik hem wel vallen in de definitie van zachtmoedigheid. Zij het in zeer bijzondere vorm.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)