Inloggen
voeg je column toe

Columns

Up! Ollanda! Up!

Dag vrienden,

Wat vinden jullie van mijn bovenstaande nieuwe versie van de bekende voetbal- supportersyell? Ik dacht maar zo:
“Even de Argentijnen op goeie gedachten brengen!” Nederland aan de top dus! Geen flauwekul! Geen valsigheden van Messi tijdens de match Nederland-Argentinië. Geen ersatz moord- en vechtpartijen op de groene mat, maar sportiviteit troef! Voetbal voor het spel, niet voor de knikkers!

Ben ik dan vies van geld? Nee, maar wel van rotstreken die ingegeven zijn door de jacht naar miljoenen. Ik gun iedereen zijn plezier en een beloning voor prima werk en ik ga uit van het alom bekende motto: ‘Dat de beste moge winnen!’. Op een sportieve wijze van echte wereldklasse dus: recht uit het hart en met wederzijds respect voor de tegenstanders. Elkaars ruggenwervels beschadigen en elkaars scheenbenen stuk schoppen horen zeker niet bij voetbalwedstrijden van WK gehalte. Zo’n grof en zinloos geweld is laag-bij-de-gronds en mensonterend. Teveel respect voor de tegenstanders deugt echter ook niet, want dan slaat de schrik in de kuiten!

Ik heb het makkelijk zeggen hé? Ik zit toch maar voor tv, terwijl jullie maar mooi ons land mogen verdedigen! Ga er maar aan staan, support-stér! Ik hoor het Robben als het ware denken en velen met hem. Kijk en dat maakt het nu net zo reuze leuk! Lekker in gedachten oppeppende gesprekken voeren met je favoriete spelers! Hen van op afstand positief beïnvloeden en de zege toewensen: “Hup, Holland, hup!” Voor alle anderen in het stadion van Sao Paolo: “Up! Ollanda! Up!” Op met die beentjes! Op met de doelpunten voor Oranje!

Feitelijk mochten Willem-Alexander en Máxima mijns inziens best bij die match aanwezig zijn. Weet je waarom? Dan kreeg je een tweestemmige mix van hetzelfde supporterslied te horen. Zou best geinig klinken! Wie weet? Maar helaas staat ons jonge koningspaar voor een reuzegroot dilemma. Voor wie moeten, c.q. mogen zij kiezen? Hij is Nederlander, zij Argentijnse! Oké, nu heeft Máxima ondertussen al vele jaren ook de Nederlandse nationaliteit, maar toch. Argentinië is wel haar geboorteland en misschien zou zij, net als ik, automatisch uit haar dak gaan bij een doelpunt voor haar vroegere landgenoten? Zo normaal als wat, dus heel begrijpelijk.

Echter, ook hier speelt geld een rol. De goede contacten tussen beide landen en het belang van de onderlinge handelsbetrekkingen mogen niet uit het oog verloren worden. Helaas! Ook voor beide Majesteiten wordt het waarschijnlijk noodgedwongen een avondje voor de buis. Hun royale woonkamer versierd met vlaggetjes en wimpels in beide landkleuren. De prinsesjes zwaaiend met Oranje Leeuwtjes bij elk nieuw doelpunt van Robben en zijn makkers. Hun ouders mijn nieuwe supportersyell scanderend!

Ach, laat mij vandaag maar even lekker verder dromen.

Schrijver: Laurine Vandepitte, 9 juli 2014


Geplaatst in de categorie: sport

3.3 met 3 stemmen 134Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
10 juli 2014
Email:
laurinevandepitteonline.nl
Het heeft helaas niet mogen zijn! Ook ik dacht dat Tim Krul daar beter gestaan had, maar laten we eerlijk blijven: die andere keeper deed wat ie kon.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juli 2014
Voor mij blijft Robben een keiharde vechtersbaas. Hij vecht keihard om te winnen, snap je? En natuurlijk is hij sensibel en peaceful, maar broos, nee, dat weer niet. Ik vermoed dan ook dat jij te herkennen valt in die uitspraak van Mandela.
Overigens is je grap over Robbeneiland geinig gevonden. Mijn verwachtingen waren te positief gestemd en ik denk maar steeds, had Tim Krul maar in het doel gestaan bij de penaltyreeks!...
Naam:
Jos Zuijderwijk
Datum:
9 juli 2014
'Keiharde vechtersbaas'? Een gevoelig vredelievend en broos toptalent zal je bedoelen. Het is niet voor niks dat de VOC in 1666 al een eiland naar hem noemde! Om politieke gevangenen met diepgang te isoleren maar ook een unieke dubbelslag mogelijk te maken. Waarbij Arjen niet toevallig herkenbaar wordt in Nelson Mandela's beroemde uitspraak: "Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again."
Naam:
Laurine Vandepitte
Datum:
9 juli 2014
Email:
laurinevandepitteonline.nl
Dat straalt Arjen Robben ook echt uit. Helemaal mee eens, Joanan! Ik ben reuze benieuwd naar de eindstand van de match van vanavond. Hopelijk scoort Oranje net zo goed als Duitsland gisteren tegen Brazilië(7-1). Ik gun Robben 10-1, maar laat ons gewoon even afwachten.
Toi toi toi, NL!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 juli 2014
Arjen Robben is een keiharde vechtersbaas en goudeerlijk. In Bedum werkte hij in zijn eentje de plaatselijke voetbalploeg naar de eredivisie. Toen hij overstapte naar FC Groningen zakte VV Bedum meteen weer weg. Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit, waar Messi met zijn sluwigheid nog van kan leren.
Ik ben er trots op ook een Bedumer te zijn! Gewoon niet al te zenuwachtig zijn, want we hebben VOC-kanonnen in de voorhoede!
Aanstaande zondag wordt het weer als vanouds: de WK-finale Nederland - Duitsland! En dat gaat een pittige wedstrijd worden, maar we zullen revanche nemen!... We gaan die afgetrainde robots een flinke loer draaien!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)