Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gelukkig zijn er nog lieve mensen

Midden in de nacht werd ik wakker van het geluid van stromend water. Ik dacht misschien heb ik de kraan in de badkamer niet goed dicht gedaan. Wegens een pijnlijke onderrug kon ik niet zo snel mijn bed uitkomen, maar uiteindelijk lukte het mij toch. Ik ben 83 en dan gaat alles niet zo snel meer. In de badkamer was niks aan de hand. Toen strompelde ik naar het raam en ja hoor, ik zag het. Met bakken kwam het water uit de hemel. Het valt mij op, dat het de laatste tijd wel zwaar regent, er moet wat aan de hand zijn, dacht ik.

Toen wist ik het, het is onze lieve god die zo erg weent en dat komt door al die ellende en onheil op onze aarde. Met zijn liefelijke bedoelingen heeft hij alles geschapen, het universum, de sterren, de zon en maan en de aarde. Met de aarde ging het mis. Eerst schiep Hij de dieren en dacht uit de apen in Afrika kon ik wel eens de mensen laten ontstaan. Dat apen van elkaar stelen vond Hij niet zo erg, misschien valt het met de mensen wel mee.

Hij was diep onder de indruk van de mensen, het mooie gelaat van de vrouwen en de mooie kleren die ze droegen. Hij zag ze dartelen op de grazige weilanden en achterna werden gezeten door woest uitziende langharige mannen, die voor de voortplanting zorgden. Daar was het ook voor bedoeld van de lieve God en niet voor het genot. Maar de lieve Heer vergiste zich vreselijk bij het scheppen van de mens. Hij schiep nog een God, de duivel. Hij misleidde de bedoelingen van God. Grote rampen had de duivel in het vooruitzicht voor de komende geslachten. Vuur en ellende zal de mens bereiken en het kwam uit.

De lieve Heer probeerde het onheil nog te verzachten door zijn zoon Jezus Christus naar de aarde te sturen, die dan alle zonden van de mens op zich zou nemen, maar helaas is dat niet uitgekomen. De zonden van de mensen namen snel toe. Eerst gingen ze
elkaar te lijf met pijl en boog, later met speren en zwaarden. Vervolgens met musketten en geweren, kanonnen en weer later met tanks en vliegtuigen en ook nog met een atoombom. Miljoenen mensen werden afgemaakt door miljoenen soortgenoten. Heden ten dage zie het nog gebeuren. De kranten staan er vol van. Vandaar die tranen van de lieve God. De duivel regeert de wereld. Dat waren mij gedachten toen ik het stromende water hoorde. Ik dacht, gelukkig zijn er ook nog lieve mensen, maar je moet ze wel zoeken.

Schrijver: kees niesse, 12 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: religie

4.0 met 2 stemmen 389Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)