Inloggen
voeg je column toe

Columns

Instabiele hyperkaliemie 2

Inmiddels een aantal jaren verder, nog niks opgeschoten met de narigheid rondom het verhoogde Kalium, elke 6 weken bloed prikken, schrikken van een te hoge waarde doe ik al niet meer, er is eerder sprake van een soort berusting, zo van: het zij zo. Maar ja, als we er allemaal zo over denken dan komt er misschien nooit een oplossing! Zo kreeg ik afgelopen week wederom te horen, ja An, weer te hoog, je moet misschien toch maar door naar het ziekenhuis!? Nou lijkt me dat niet de meest ideale oplossing en ik vraag mijn vriend, ( want na ruim 30 jaar dezelfde huisarts te hebben, kun je daar wel over praten dacht ik) om een beetje respijt,wetend, dat er niet 1 2 3 een oplossing is voor het probleem!

Wel vraag ik me intussen af, waar ik dan qua eten in de fout ben gegaan? Want tja, Kalium zit nou eenmaal bijna overal in, ik volg dan ook ( zoveel als mogelijk) een Kalium beperkt dieet, echter een foutje is zo gemaakt. Soms kan ik de verleiding niet weerstaan en ga me te buiten aan iets, waarvan ik weet, dit zal me morgen wel opbreken, wat doorgaans ook zo is.

Dat dit altijd van tijdelijke aard is, eveneens, maar nu, is al 6 weken langzaam oplopend het Kalium in mijn bloed te hoog, het wordt nu dus link, om niks te doen, want tja, een te hoog Kalium merk je aan spieren en omdat mijn hart ook een spier is, doet dat soms rare sprongen, niet echt prettig!

Dan komt toch een radertje aan het werk en ik besluit het waterbedrijf te bellen, nadat mijn dochter zegt, mam, zou het niet aan het water kunnen liggen? Omdat ik die optie nog niet had overwogen, klim ik in de telefoon, nou ja niet letterlijk, maar ik ga dus bellen. De man die ik aan de lijn krijg, ook al niet letterlijk, weet niet ( nee vanzelf) wat te doen en/ of te antwoorden, zegt me toe er een melding van te maken en ik word na het weekend terug gebeld.

Uiteindelijk gebeurd dat ook, zelfs word ik later nog een keer gebeld, door een man, van de meldkamer van het waterbedrijf! Nou had ik nog nooit gehoord van een meldkamer van een waterbedrijf maar dat bestaat dus echt, en ik stel hem de vraag, hoeveel Kalium er in het leidingwater zit, in onze regio, hij zoekt het antwoord op en komt terug met, mevrouw, seizoensgebonden ( wat dat inhoudt weet ik niet) ligt de waarde tussen de 5 en 6.5 Mg.per liter!

Ik schrik hier toch wel van en zeg: das hoog! Nou dat vond hij dus van niet, maar voor mij verklaard het erg veel! Als ik hem vertel dat er in de pakken water, die ik inmiddels ben gaan gebruiken, 0.6 per liter zit, zegt de man, ja mevrouw, maar wij betrekken het water uit de Maas, en uw pakken water zijn afkomstig van een bron!

En zo sluiten we af, elkaar een fijne dag wensend, ben ik verplicht om voortaan pakken water te gebruiken, oké, ik zal het er wel mee overleven, maar weet je, als je op internet NU gaat zoeken naar Kalium en aanverwante problemen, komt er genoeg naar boven, ik heb dit probleem al 18 jaar, niemand die er iets mee kan, niemand die een antwoord heeft en 18 jaar geleden waren er een handjevol mensen die iets " met Kalium hadden" maar inmiddels wordt de lijst langer en langer!

Ik heb mijn probleem ( opnieuw) bij Radar voorgelegd, want iemand moet toch wakker worden, als blijkt dat ons gewone veilige leidingwater een soort van sluipmoordenaar is?

Schrijver: An Terlouw, 17 september 2014


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.7 met 3 stemmen 89



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)